• شنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 93081707885
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

یک کارشناس:

روستاییان کرمانشاهی بیشتر از شهری‌ها نوشابه می‌خورند!

نوشابه

ایسنا/کرمانشاه کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار کرد: بر اساس آخرین بررسی‌های به عمل آمده مصرف نوشابه در مناطق روستایی استان بیش از مناطق شهری است.

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار کرد: بر اساس آخرین بررسی‌های به عمل آمده مصرف نوشابه در مناطق روستایی استان بیش از مناطق شهری است.

نیلوفر حیدری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده در سال 1390 در سطح استان حدود 17 درصد خانوارهای استان بصورت هفتگی نوشابه مصرف می‌کنند، اظهار کرد: قطعا آمار مصرف نوشابه در میان قشر نوجوان و جوان استان بیش از این مقدار است.

وی نکته قابل توجه در این تحقیق را بالا بودن میزان مصرف نوشابه در روستاهای استان نسبت به مناطق شهری عنوان کرد و افزود: بر اساس این تحقیق 23 درصد خانوارهای روستایی استان بصورت هفتگی نوشابه مصرف می کنند.

‌کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزایش وزن و چاقی را اصلی ترین عارضه مصرف نوشابه عنوان و تصریح کرد: هر 300 میلی لیتر نوشابه حاوی 28 گرم معادل دو قاشق غذا خوری شکر است که این اضافه دریافت انرژی می‌تواند تاثیر قابل توجهی در افزایش وزن و چاقی داشته باشد.

حیدری پوکی استخوان را از دیگر عوارض مصرف نوشابه عنوان و تصریح کرد: به دلیل اسید فسفریک موجود در نوشابه برداشت کلسیم از استخوان و دفع آن از طریق ادرار بیشتر شده که این امر ابتلا به پوکی استخوان در سنین بالاتر را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: مصرف نوشابه همچنین می تواند به دلیل قند بالای آن موجب بدغذایی کودکان شده و با کاهش اشتها، مانع کودکان در صرف وعده‌های اصلی غذایی شود.

این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: نوشابه های گازدار همچنین موجب افزایش برگشت غذا از معده به مری شده که همراه این برگشت غذا اسید معده نیز وارد مری شده که این امر مشکلات گوارشی را برای افراد ایجاد خواهد کرد.

مشکلات دندانی از دیگر عوارض نوشابه است که این کارشناس تغذیه به آن اشاره کرد و افزود: مصرف زیاد نوشابه به دلیل اسید بالای آن موجب از بین رفتن مینای دندان و پوسیدگی دندانها می‌شود.

حیدری در ادامه میزان مصرف دوغ در خانوارهای کرمانشاهی را مناسب دانست و اظهار کرد: بر اساس تحقیق صورت گرفته در سال 1390، 60 درصد خانوارهای استان بصورت روزانه و 30 درصد بصورت هفتگی دوغ مصرف می‌کنند.

‌انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.