• چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۳ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: علم و فناوری جهان
  • کد خبر: 93082110903

گام رو به جلوی دانشمندان در تولید واکسن جهانی ای‌کولای

ای‌کولای

محققان دانشگاه کاردیف و دانشگاه گوتنبرگ در بزرگترین پژوهش انجام شده تاکنون مدعی شده‌اند که واکسنی جهانی برای جلوگیری از علت اصلی بروز اسهال و مسمومیت غذایی یک گام به واقعیت نزدیکتر شده است.

محققان دانشگاه کاردیف و دانشگاه گوتنبرگ در بزرگترین پژوهش انجام شده تاکنون مدعی شده‌اند که واکسنی جهانی برای جلوگیری از علت اصلی بروز اسهال و مسمومیت غذایی یک گام به واقعیت نزدیکتر شده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دانشمندان اطلاعات دقیقی را در مورد باکتری ای‌کولای که عامل میلیونها بیماری اسهال در سال است، جمع‌آوری کرده‌اند.

آنها دریافتند که سویه‌های ای‌کولای به شکل گروههای مرتبط نزدیک خوشه‌بندی می‌شوند. این امر بدان معنی است که باکتری عامل بیماری در آمریکای جنوبی با گونه‌های موجود در آفریقا و آسیا بسیار مشابه هستند. این شباهت بین سویه‌های باکتری به معنی امکان‌پذیر بودن تولید یک واکسن جهانی است.

ای‌کولای سالانه عامل 400 هزار مرگ‌ومیر و 400 میلیون ابتلا به اسهال شدید در کشورهای با درآمد پائین و متوسط و همچنین مسافرانی است که مجبور به سفر در این مناطق هستند.

این پژوهش که بزرگترین نمونه انجام شده بر روی این باکتری بطور بالقوه کشنده است، بر اساس داده‌هایی از 362 سویه متفاوت ای‌کولای که در 30 سال گذشته در 20 کشور گسترش یافته‌اند، انجام شده است.

محققان با مقایسه روش اتصال سویه‌ها به لایه پوشاننده معده انسان دریافتند که سویه‌ها در گروههای بسیار نزدیک جمع می‌شوند.

ارتباط نزدیک بین نمونه‌ها نشان می‌دهد که تولید یک واکسن می‌تواند در تمام جهان موثر باشد. محققان سراسر جهان می‌توانند از این داده‌ها برای کشف قابلیت هر سویه ای‌کولای برای ایجاد بیماری و اشتراکات بین آنها استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.