• چهارشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۳ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 93082815224
  • منبع : نمایندگی سمنان

"تولید صدا"و"مترسک"راهی برای جلوگیری از آسیب پرندگان به مزارع کلزا

كلزا اقتصادي

ایسنا/سمنان یک کارشناس ارشد زراعت با اشاره به آسیب رساندن برخی پرندگان به گیاهان جوان کلزا، گفت: کشاورزان می توانند با کاشت به موقع، ایجاد صدا و مترسک، میزان خسارات وارده به مزارع کلزا را تا حدود زیادی کاهش دهند.

یک کارشناس ارشد زراعت با اشاره به آسیب رساندن برخی پرندگان به گیاهان جوان کلزا، گفت: کشاورزان می توانند با کاشت به موقع، ایجاد صدا و مترسک، میزان خسارات وارده به مزارع کلزا را تا حدود زیادی کاهش دهند.

رامین ترامشلو در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، اظهار کرد: پرندگان به ویژه در مناطق معتدل و گرم به گیاهان جوان کلزا خسارت وارد می‌سازند و لذا در این مرحله می بایست مراقبت بیشتری از مزارع انجام شود.

این کارشناس جهادکشاورزی گرمسار با بیان اینکه کلزا از خانواده "شب بوییان" است افزود: برخی علف‌های هرز متداول همچون خردل و علف فلفلی در این خانواده وجود دارند و از این رو برخی امراض که به این گیاهان خسارت وارد می کنند می توانند گیاهان کلزا را نیز آلوده کنند.

وی، بیماری‌های "ساق سیاه"،"پوسیدگی اسکلروتینیایی ساقه"، "لکه سیاه آلترناریایی" و "سفیدک پودری" را از مهمترین بیماری‌های کلزا برشمرد و توضیح داد: عارضه پوسیدگی اسکلروتینیایی ساقه در اثر یک قارچ ایجاد می شود و در شرایط آب و هوای گرم و مرطوب که مصادف با گلدهی کلزا است، بیشترین خسارت را به مزارع کلزا می‌رساند.

این کارشناس ارشد زراعت اضافه کرد: در اثر بروز این بیماری ساقه‌ها سفید و بی رنگ شده و در ادامه دچار شکستگی می شوند. همچنین اندامهای سیاه و سختی که به "اسکلروت" معروفند درون ساقه نزدیک سطح خاک ظاهر می‌شوند.

وی گفت: بهترین راه برای کنترل این بیماری پیشگیری است و تناوب زراعی چهار ساله با گیاهان غیرحساس و تراکم مناسب بوته در واحد سطح، می تواند در مهار این بیماری موثر باشد.

ترامشلو همچنین تصریح کرد: علاوه بر این، استفاده از قارچکش‌ها پیش از سپری شدن نیمه اول گلدهی کلزا، می تواند اثرات خوبی در کنترل این بیماری داشته باشد.

کارشناس جهادکشاورزی گرمسار به دیگر بیماری‌هایی که مزارع کلزا را تهدید می کند اشاره کرد و افزود: بیماری ساق سیاه نیز یک بیماری با پرکنش جهانی است که می‌تواند دسترنج کشاورزان را با خطر مواجه می کند.

وی ادامه داد: در این بیماری، آلودگی اولیه بوسیله بذر آلوده و یا آسکوسپورهایی که روی برگها با شرایط دوره مرطوب قرار گرفته‌اند، بوجود می آید.

این کارشناس ارشد زراعت خاطرنشان کرد: نقاط آلوده به رنگ سبز روشن بوده و به شکل گرد یا نامنظم دیده می شوند. این لکه‌ها به مرور نازک می شوند. ضمن اینکه آلودگی ساقه زمانی رخ می دهد که قارچ درون بافت برگ آلوده از طریق دمبرگ به ساقه نفوذ کند.

وی گفت: گسترش بیماری در ساقه تا زمانی که دمای محیط به مدت ۲تا ۵ هفته به ۱۸تا۲۰درجه سانتیگراد برسد متوقف می شود.

ترامشلو با بیان اینکه این بیماری باعث مرگ زودرس بوته‌ها می شود اضافه کرد: مهمترین راه کنترل این بیماری ضدعفونی بذور با قارچکش‌های موثر نظیر"بنومیل" است. ضمن اینکه سمپاشی مزارع با قارچکش‌هایی نظیر بنومیل در کنترل و بروز مقاومت به قارچکش‌ها نیز موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.