• چهارشنبه / ۱۷ دی ۱۳۹۳ / ۰۰:۴۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 93101709131
  • منبع : نمایندگی لرستان

آنچه در تکثیر ماهی قزل‎آلا باید دانست

پرورش ماهي در قفس

یک کار‌شناس آبزی‎پروری گفت: کیفیت تخم و بچه‌ماهی بستگی به غذای مولدین دارد.

مهندس مهرداد مرادی در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه لرستان، بیان کرد: برای تکثیر ماهی قزل‎آلا و تولید بچه ماهی باید شرایط و امکانات لازم جهت پرورش و تأمین ماهی مولد تکثیر و رشد و نمو لارو‌ها را تا مرحله بچه ماهی انگشت قد به وزن ۳ تا ۴ گرم فراهم کرد.

وی اضافه کرد: عوامل مختلف فیزیکو شیمیایی آب مانند درجه حرارت، میزان شفافیت، املاح، اکسیژن محلول، گاز کربنیک، آمونیاک، PH و همچنین سایر عوامل از قبیل عدم‌آلودگی آب، نور، تغذیه و رعایت مسائل بهداشتی همانگونه که در پرورش ماهی نقش دارند، در تکثیر نیز مؤثرند.

مرادی ادامه‌داد: ماهی قزل‎آلا بومی آمریکای شمالی است و در قرن هجدهم دانشمند آلمانی بنام یاکوبی، تکثیر مصنوعی ماهی قزل‎آلا را انجام داد.

این کار‌شناس آبزی‎پروری تصریح کرد: تکثیر و پرورش ماهی قزل‎آلای رنگین کمان در سال ۱۳۳۹ در ماهی سرای کرج که توسط دکتر معتمد با کمک کار‌شناسان خارجی مبادرت به احداث اولین مرکز تکثیر و پرورش ماهی قزل‎آلا روی رودخانه کرج کرد.

مرادی اظهارکرد: ماهی قزل‎آلای رنگین کمان باید حداقل ۶ ماه قبل از تخم‌ریزی در آبی که دارای دمای حدود ۱۲ درجه سانتیگراد است زیست کند چراکه برای تولید تخم، مناسب است.

وی با بیان اینکه دمای مناسب برای نگهداری مولدین ۱۲-۸ سانتیگراد است، ادامه داد: اکسیژن مناسب برای تکثیر ماهی قزل‎آلا ۹-۱۰ میلی‎گرم در لیتر بوده و PH مناسب برای تکثیر حدود هفت است.

این محقق آبزی‎پروری خاطرنشان کرد: دمای مناسب برای نگهداری تخم چشم زده ۱۲-۱۴ درجه سانتیگراد است، دمای مناسب برای نگهداری تخم لقاح شده ۸-۱۱ درجه سانتیگراد است.

مرادی با بیان اینکه کیفیت تخم و بچه‌ماهی بستگی به غذای مولدین دارد، افزود: مقدار پروتئین مورد نیاز مولدین ۴۵ درصد جیره غذا را در بر می‌‎گیرد. برای انجام عملیات تکثیر ابتدا ماهی مولد نر و ماده را با مواد بیهوشی نظیر MS۲۲۲ به مقدار یک گرم در ۱۰ لیتر آب یا با استفاده از پودر گل میخک به مقدار ۳ تا ۵ گرم در ۱۰ لیتر آب بیهوش می‌‎کنند.

وی یادآور شد: با سه روش لقاح‌تر، مرطوب و خشک به روش مصنوعی کار تکثیر این ماهیان صورت می‌‎گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.