• سه‌شنبه / ۷ آذر ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 96090703198
  • منبع : نمایندگی اردبیل

همزمان با هفته پژوهش انجام شد؛

رونمایی از سه گونه گندم و جو در اردبیل 

برداشت خوشه های طلایی "گندم" - همدان

همزمان با هفته پژوهش سه گونه گندم و جو در نمایشگاه پژوهش و فناوری اردبیل رونمایی شد. 

به گزارش ایسنا، حسین کربلایی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: در این نمایشگاه از تعداد سه گونه  گندم رونمایی شد که گندم حیدی متحمل به تنش خشکی آخر فصل و مقاوم به سرما و کم‌آبی و بیماری‌های قارچی است. 

وی با بیان اینکه این گونه از گندم از کیفیت نانوایی مطلوبی برخوردار است و برای کشت در مناطق سردسیری استان به صورت آبی بسیار ایده‌آل است، اظهار امیدواری کرد با توسعه کشت این نوع گندم بتوان با آب کم، گندمی با کیفیت ایده‌آل نانوایی در دسترس هموطنان قرار داد. 

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی  استان اردبیل گفت: دومین گونه گندم صائین است که تحمل نسبی به تنش خشکی دارد و در مقابل ریزش دانه نیز مقاوم است و همین ویژگی، این گونه را قادر می‌کند تا با حداقل ریزش عملکرد مطلوبی در واحد سطح داشته باشد. 

به گفته وی این گونه نیز مقاومت نسبی به بیماری‌ها دارد  و تیپ رشد این محصول زمستانه است و عملکرد متوسط آن در هکتار 3 تن است و مناسب برای کشت  دیمزارهای مناطق سردسیری استان است. 

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: گونه جو جلگه نیز که  مقاوم به خوابیدگی است و همین ویژگی سبب می‌شود تا هیچ گونه مشکلی در برداشت این نوع از جو با دستگاه کمباین بوجود نیاید و این گونه مقاوم به سرما بوده و آرایش دانه‌ها در سنبل به صورت 6 ردیف است و به همین دلیل از عملکرد بالایی برخوردار است و برای کشت در مناطق سردسیر آبی استان بسیار مناسب است. 

کربلایی خیاوی بیان کرد: تحقیقات  نقش موثری  در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و رشد و بالندگی بخش کشاورزی دارد که تمامی محققان این مرکز در قالب انتقال یافته‌های تحقیقاتی و برگزاری دوره‌های متنوع و گوناگون آموزشی آخرین یافته‌های تحقیقاتی را در اختیار کشاورزان  قرار می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.