• یکشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 97023016614
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

مسمومیت 4 نفر ناشی از مصرف قارچ سمی در چهارمحال و بختیاری

مسمومیت 4 نفر ناشی از مصرف قارچ سمی در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، از مسمومیت چهار نفر ناشی از مصرف قارچ سمی در چهارمحال و بختیاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، محسن آذری‌پور با اشاره به مسمومیت حدود ۷۵۰ نفر از هم وطنانمان در اثر مصرف قارچ‌های سمی در سال جاری، اظهار کرد: تعداد مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در چهارمحال و بختیاری در سال جاری تا کنون ۴ نفر بوده و مرگ ناشی از این نوع مسمومیت گزارش نشده است.

وی افزود: با توجه به وضعیت جوی، بارش‌های پراکنده و رطوبت زیاد زمینه رویش قارچ‌های سمی در عرصه‌های طبیعی فراهم شده و پیش‌بینی می‌شود این روند همچنان ادامه داشته باشد.

آذری‌پور تصریح کرد: عدم توجه افراد به مسائل بهداشتی و خطرات مصرف گونه‌های گیاهی ناشناخته و شباهت زیاد بین گونه‌های سمی و غیر سمی و غیر قابل تشخص بودن این گونه‌ها از یکدیگر، بجز با انجام آزمایشات تخصصی، در روزهای اخیر شاهد گزارش موارد متعدد از مسمومیت ناشی از قارچ‌‎های سمی در کشور و به ویژه در استان‌های غربی و شمال غربی هستیم.

به گفته وی تعداد مسمومیت‌های گزارش شده با قارچ های سمی از کرمانشاه، لرستان،‌ آذربایجان غربی،‌ زنجان، قزوین،‌ کردستان و اخیراً شیراز و چهارمحال و بختیاری بیش از مناطق دیگر کشور و در این میان کرمانشاه و لرستان دارای بیشترین آمار مسمومیت‌ها بوده‌اند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با توجه به اهمیت پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی و اثرات مخرب آن بر دستگاه‌های گوارش به ویژه کبد و کلیه‌ها نسبت به مصرف این گونه از گیاهان خودرو هشدار داد.

وی همچنین به مردم توصیه کرد: حتی از خرید قارچ های کوهی از افراد دوره‌گرد خودداری و در صورت تمایل به مصرف قارچ، از قارچ های بسته بندی عرضه شده در فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید.

آذری‌پور اضافه کرد: در صورت مصرف قارچ‌های خودرو و مشاهده هرگونه علایمی از اسهال، تهوع، استفراغ، ‌دل درد،‌ سرگیچه، تاری دید،‌ افت فشار خون سریعاً به مراکز درمانی و یا پایگاه‌های اورژانس بین جاده‌ای مراجعه و پزشک و کادر درمانی را از خوردن قارچ مطلع کنید تا اقدامات درمانی لازم انجام و عوارض ناگوار ناشی از مسمومیت با قارچ سمی تا حد امکان کاهش داده شود.

وی خاطرنشان کرد: سم قارچ‌های سمی با جوشاندن و حرارت دیدن از بین نمی‌رود و همچنان می‌تواند سلامت و حتی جان فرد مصرف کننده را به شدت تهدید کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha