• یکشنبه / ۶ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97030602644
  • خبرنگار : 71214

نان سبوس‌دار نخرید!

نانوایی

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که آرد باید مستقیما در تولید نان مورد استفاده قرار گیرد و هرگونه افزودنی مانند سبوس، غیرقانونی و غیربهداشتی بوده و مردم نباید بخرند، چراکه گاهی اوقات از سبوس دامی در پخت نان استفاده می‌شود.

بسیاری از نانوایی‌ها به ویژه سنگک و بربری، سبوس را به عنوان یکی از ویژگی‌های افزودنی به نان تبلیغ کرده و آن را گران‌تر به مردم می‌فروشند، در حالی که یزدان سیف -  مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران - در این باره به ایسنا گفت: سبوس حتی اگر سبوس خوراکی و مورد استفاده برای مصرف انسانی باشد چندان خاصیتی به غیر از فیبر که به گوارش انسان کمک می‌کند، ندارد و این ماده خوراکی برای مناطقی است که مردم چندان میوه مصرف نمی‌کنند نه ایرانی‌ها که با میوه سیر می‌شوند.

وی افزود: در کشور اروپایی سبوس چندان مصرف ندارد و این نشان می‌دهد که این ماده غذایی چندان ارزشمند نیست. البته متاسفانه در برخی از موارد مشاهده شده که از سبوس دامی در نانوایی‌ها استفاده می‌شود که نه تنها هیچ خاصیتی ندارد، بلکه مضر است و با این کار سم وارد بدن خودمان می‌کنیم؛ چرا که همه سموم، فلزات سنگین و باقی‌مانده‌های شیمیایی روی سبوس دامی می‌نشیند و با مصرف آن به سلامت خودمان آسیب می‌زنیم.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان این‌که هرگونه افزودنی به غیر افزودنی‌های مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است، ادامه داد: مردم به هیچ وجه از نانوایی‌ها نان سبوس‌دار نخرند، چراکه باید آردی که از کارخانه می‌آید به خمیر و نان تبدیل شود و اگر نان سبوس‌دار استاندارد در کشور بخواهد تولید شود باید آن سبوس در کارخانه به آرد اضافه شود که با شست‌وشو و گرفتن مواد مضر بتوان سبوس سالم و مفید به سبد مواد غذایی مردم اضافه کرد.

سیف تصریح کرد: رواج پیدا کردن مصرف سبوس در کشور حاصل تبلیغات نادرست و زیادی است که خودمان در جامعه رواج داده‌ایم و در نتیجه آن مردم تصور می‌کنند که سبوس دوای شفابخشی است که حاضرند بابت آن پول اضافه پرداخت کنند. این در حالی است که سبوس در کشور ما به ویژه در پخت نان‌هایی که تخمیر کامل در آنها انجام نمی‌شود نه تنها فایده ندارد بلکه زیان‌آور است چرا که اگر سبوس تخمیر نشود ماده‌ای به نام فیتاز در آن تبدیل به اسید فیتیک می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اسیدفیتیک موجود در اینگونه نان‌ها سبب می‌شود جذب ویتامین D و کلسیم در بدن مختل شده و قد کسانی که آن را مصرف می‌کنند کوتاه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
avatar
۱۳۹۷-۰۳-۰۶ ۲۱:۱۷

یه سوال ساده : چرا كارخانه هاي توليد آرد خودشان سبوس گندم را مي گيرند تا يك عده سودجو از سبوس دامی و غير بهداشتی بخورد مردم بدهند؟؟!!!!

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۰:۵۷

با سلام آره درست میگه قد کسانیکه مصرف میکنند کوتاه می شود عکس های 40 ، 50 سال پیشتر و قبل رو که نگاه میکنی زمانیکه مردم روستا ها خودوشون گندمشون رو آسیاب میکردن و سبوسش داخل آرد مخلوط بود همه کوتاه قد بودند با شکم بزرگ و ور قلمبیده مسخره است واقعیت اینه که مواد نگهدارنده ای که به آرد اضافه میشه تا مدت زمان بیشتری سالم بمونه و جوش شیرین و کوفت و زهر ماری که برای تخمیر به آرد اضافه میکنن باعث مختل شدن بدن و قد کوتاه و چاقی میشه با این گزارش دوستان متوجه چند نکته میشید نکته اول اینکه مدیر عامل شرکت... اگر حقوق 1500 میلیونی بگیره بازم هم نظرش اینه که با میوه باید سیر بشه نکته دوم اگر اذعان میکنه که این سبوس ها مسمومیت ایجاد میکنه پس دام ها هم با مصرف حجم زیادی از این سبوس ها در روز هم گوشتشون مسموم میشه و هم لبنیات حاصله پس باید از مصرف گوشت و لبنیات دامی هم صرف نظر کرد چون با مصرف اونا هم مسمومیت میاد سراغمون نکته سوم اینه که کارخانه های آرد کم کاری و کم لطفی میکنن و سبوس در کارخانه به آرد اضافه نمیشود نکته چهارم ایشان گفته که کارخانه های تولید با شست‌وشو و گرفتن مواد مضر بتوان سبوس سالم و مفید به سبد مواد غذایی مردم اضافه کرد. نکته پنجم ایشان در بیاناتشون فرموده اند سبوس چندان خاصیتی به غیر از فیبر که به گوارش انسان کمک می‌کند، ندارد نتیجه گیری از بیانات مدیر عامل (خلاصه ای از بیانات) اینکه خاصیت سبوس به گوارش کمک میکند اینکه سبوس سالم و مفید می باشد اینکه این کارخانه ها می توانند شستشوی سبوس ها انجام بدهند اینکه مسمومیت برای حیوانات هم هست یعنی هم در گوشتشون و هم در لبنیاتشون و ما هم آنرا مصرف می کنیم اینکه یا سبوس مستقیم مصرف کنیم و مسموم شویم و یا با مصرف گوشت و لبنیات آلوده مسموم شویم ... مهمتر از این با وجود اطلاع از موضوع چرا تو چند ساله گذشته به این موضوع اشاره نکردن دوستان خودتون قضاوت کنید

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۹:۱۳

شما اگر عقل سالم در بدن سالم داشتید!!! سبوس نان را جدا نمی کردید که مردم خودشون از دست کارهای شما به زحمت بیفتند و بخواهند سبوس اضافه کنند. 🔴 چرا گندم بدون سبوس را آرد می کنید و 13 قلم مواد شیمیایی به آن اضافه می کنید و در نانوایی ها توزیع می کنید 🔻این آرد شما با این مواد شیمیایی که دارد به اندازه کافی مضر هست شما نگران غیرربهداشتی بودن سبوسش نباشید! بله برخی نانواها و یا نان های خانگی به این آرد ناسالم سبوس اضافه می کنند، که ممکن است این سبوس ها غیر بهداشتی و یا ناسالم و خراب باشد. آرد سالم باید گندم بصورت کامل آرد شود نه اینکه آرد سفید را بعدا سبوس،به آن اضافه کنند. پس لطفا آرد را دستکاری نکنید .

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۰۹ ۱۰:۵۳

اخه اروپایی هر کاری کرد ما هم برای مردم باید اجرا کنیم؟

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۸

در کشور اروپایی سبوس چندان مصرف ندارد و این نشان می‌دهد که این ماده غذایی چندان ارزشمند نیست. ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! حرف بی منطقیست

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۲:۰۷

سلام واقعاُ می توان تحقق آیه۱۱۹ سوره نساء راباچشم دید