• چهارشنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97032311016
  • خبرنگار : 90098

انتقال گاز جمهوری آذربایجان به اروپا با دور زدن روسیه

روز گذشته مراسم راه اندازی خط لوله گازی جدید با نام «تاناپ» از آذربایجان تا اروپا در ترکیه برگزار شد.

به گزارش ایسنا از وستی، در این مراسم که الهام علی یف رئیس جمهور آذربایجان، پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین، الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان، وزرای انرژی برخی کشورها و مدیران شرکت های انرژی حضور داشتند رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد: کشور ما قادر است پیش از زمان در نظر گرفته شده، ساخت این پروژه را تکمیل کند.

وی افزود: ما قول می دهیم که نخستین محموله گازی به اتحادیه اروپا از طریق این خط لوله در ماه ژوئن ۲۰۱۹ میلادی انجام شود.

همچنین رئیس جمهور اوکراین گفت: کی یف خواهان دریافت گاز مصرفی خود بوسیله خط لوله تاناپ است که از بلغارستان و رومانی به شبکه گازی ما متصل شود.

وی همچنین از ایجاد این خط لوله گازی آلترناتیو که زمینه انتقال گاز از جمهوری آذربایجان و ترکیه را به اوکراین فراهم می کند قدرانی کرد.

به گفته پروشنکو اجرای این پروژه به تامین امنیت انرژی در منطقه کمک می کند.

احداث خط لوله جدید گازی ناتاپ، به عنوان جایگزینی برای عرضه گاز روسیه به اروپا به شمار می رود تا با دور زدن خاک روسیه، آنها را از این جریان گازی محروم کند.

پروژه انتقال گاز جمهوری آذربایجان به اروپا ظرفیتی ۱۶ میلیارد متر مکعبی دارد، مرحله اول آن از منطقه شاه دنیز در جمهوری آذربایجان با عبور از خاک گرجستان به استان اسکی شهیر ترکیه رسیده است و ظرفیت آن ۶ میلیارد متر مکعب است.

مرحله دوم آن بخشی از دالان گازی جنوبی محسوب می شود که به گفته اردوغان سال ۲۰۱۹ میلادی افتتاح می شود و ده میلیارد متر مکعب ظرفیت خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۳ ۱۶:۳۷

مقدار این گاز آنقدر کم است که اصلا بحساب نمی آید

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۴ ۰۰:۳۳

اصلا به حساب نمی اید؟؟؟!!! برعکس گفته شما میزان بسیار قابل توجهی است. جناب! شانزده میلیارد مکعب گاز به اروپا یعنی کاهش وابستگی کشورهای اروپایی به روسیه !!! کشورهایی که روسیه احتمال نفوذ در انها را با اهرم انرژی دارد.البته پروژه های مثل ترانس کاسپین هم در راه است...