• شنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۷:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97062412203
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

تازیانه سرما بر تن محصولات کشاورزی کوهسرخ

بازدید خبرنگاران از طرح احیای 550 هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی استان خوزستان

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: سرمازدگی 13 شهریور ماه خسارت بسیاری را به محصولات بخش کشاورزی کوهسرخ وارد کرد.

سید ابوالقاسم موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه عمده خسارات سرمازدگی ناشی از افت ناگهانی دما صیفی جات کوهسرخ را تحت تاثیر قرار داده است، عنوان کرد: در سرمازدگی اخیر به 150 هکتار محصول خیار منطقه به میزان 25درصد و همچنین 100 هکتار محصول گوجه فرنگی به میزان 20درصد خسارت وارد شده است.

وی برآورد ریالی خسارت دو محصول را در مجموع 22 هزار و 840 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: تغییر ناگهانی آب و هوا، همواره یکی از مهمترین دغدغه های کشاورزان بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با بیان اینکه هرچند کشاورزان برای مقابله با این پدیده از روش مختلفی بهره می‌گیرند، اما در مواقعی تغییر دمای هوا و بارش باران و برف آنچنان غیرمنتظره است که راهکاری برای جلوگیری از خسارت‌های آن به محصول های کشاورزی وجود ندارد، ادامه داد: در شهرستان کاشمر 685 منبع آبی داریم که کار آبیاری 7025 محصولات زراعی 14 هزار و 710 هکتار محصولات باغی را به عهده دارند.

وی اظهار کرد: از 685 منبع آبی حدود 220 رشته قنات، 201 چاه عمیق، 44 چاه نیمه عمیق، 188 دهنه چشمه و 32 رودخانه فصلی و دهانه آبی است، افزود: خشک‌سالی‌های 18 ساله گذشته و همچنین اضافه برداشت‌ها از منابع آب‌های زیرزمینی موجب شده هرساله شاهد کاهش آبدهی منابع آبی و بخصوص قنوات و چشمه‌ها باشیم.

موسوی با اعلام اینکه بسیاری از قنوات و چشمه‌های دائمی طی چند سال گذشته خشک شده‌اند، گفت: طی دو دهه گذشته متوسط دبی قنوات از 12.5 لیتر در ثانیه به 2.5 لیتر در ثانیه کاهش یافته که این خود اوج فاجعه را می‌رساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.