• یکشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 97070804333
  • منبع : نمایندگی زنجان

برنج یا زیتون؛ مسئله اساسی این روزهای طارم

زیتون

نام طارم به نوعی با میوه‌هایی چون زیتون، انار، گیلاس، زدآلو و گردو عجین شده است و در این بین شهرت زیتون که طارم، بزرگ‌ترین تولیدکننده آن در سطح کشور و یکی از مطرح‌ترین و مرغوب‌ترین تولیدکننده‌های آن در سطح جهان است، بیش از سایر میوه‌ها است.

به گزارش ایسنا،  رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، با بیان این‌که ۴۰ درصد زیتون کشور در باغات طارم تولید می‌شود، اظهار می‌کند: برای این‌که میزان تولید زیتون طارم به 60 هزار تن برسد، برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است. این در حالی است که حوزه کشاورزی یک ابزار مهم در توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در استان محسوب می‌شود و شهرستان طارم به قطب زیتون کشور معروف است .

حسین جعفری با اشاره به این‌که هر سال ارقام زیتون زرد، روغنی و ماری از باغات شهرستان طارم برداشت می‌شود، ادامه می‌دهد: می‌توان از زیتون برای تولید 28 محصول فرآوری شده استفاده کرد . همچنین بزرگترین ایستگاه تحقیقات زیتون با 70 رقم در استان زنجان بوده و استان زنجان، غنی‌ترین کلکسیون زیتون خاورمیانه را در اختیار دارد. با این وجود، متاسفانه در فرآوری این محصول برند مناسبی برای تولیدات زیتون شهرستان وجود ندارد و کارگاه‌های خانگی باید علاوه بر دغدغه توسعه، ارتقای شرایط بهداشتی و بسته‌بندی را به جد مورد توجه قرار دهند.

در واقع، کیفیت زیتون طارم زبان‌زد باغ‌داران سایر استان‌ها است ولی این‌که توسعه کشت برنج در شهرستان طارم، باغات زیتون این منطقه را تهدید می‌کند، باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی استان زنجان در این رابطه می‌گوید: آبیاری اراضی کشاورزی در کشورهایی مثل ایران که آب و هوایی خشک دارد، بسیار حائز اهمیت است. اما در حال حاضر، ایران و به تبع آن استان زنجان در بحران آب به سر می‌برد. این در حالی است که تغییر نوع بارش از برف به باران و نفوذناپذیری این بارش‌ها، سبب شده تا علاوه بر گرمی هوا، روند تبخیر نیز به سرعت انجام گیرد. از این‌رو، چاره‌ای نداریم جز این‌که توسعه باغات در عرصه های جدید را متوقف کنیم .

مهدی طاهری می‌افزاید: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی استان زنجان به هیچ ‌عنوان مخالف تولید نبوده و نیست، ولی به جد معتقد است که نیاز آبی محصول برنج در یک هکتار، برابر نیاز آبی زیتون در پنج هکتار است. به همین‌خاطر، در شرایط کنونی، کاشت برنج و توسعه برنج‌زارهای طارم نمی‌تواند تحت حمایت سازمان باشد.

وی تصریح می‌کند: بحران آب استان زنجان اصلا شوخی‌بردار نیست، ولی متاسفانه هنوز هم، برخی وقوع خشکسالی و پایان‌پذیری منابع آب را جدی نمی‌گیرند. این در حالی است که سازمان جهادکشاورزی استان زنجان هم‌راستا با سراسر کشور، الگوی کشت محصولات کشاورزی را بر اساس نیاز آبی پایین، تحمل بالا به خشکی و در نهایت، ارزش افزوده بالا برای کشت در یک منطقه اولویت‌بندی می‌کند .

سودآوری کاشت برنج در مناطق طارم قابل کتمان نیست، اما به خاطر بحران منابع آب، شور شدن آب رودخانه قزل‌اوزن و بالا بودن میزان مصرف آب در محصول برنج، باید به فکر محصول جایگزین و ارقام متحمل به شوری باشیم؛ در واقع باید بهره‌وری در تولیدات کشاورزی را جایگزین گسترش سطحی کرده و توسعه کشت برنج را متوقف کنیم .


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.