• سه‌شنبه / ۱ آبان ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97080100467
  • خبرنگار : 71531

مدیرکل فراورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خبرداد

تدوین سند ملی ایمنی غذا در کشور

غذا

مدیرکل فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از تدوین سند ملی ایمنی غذا در کشور خبر داد و گفت:‌ قدم اول در تضمین امنیت غذایی وجود سیستمی کارا و موثر برای کنترل ایمنی غذا در سراسر کشور است.

به گزارش ایسنا، دکتر وحید مفید در همایش روز جهانی غذا گفت: امروزه به دلایل مختلفی مانند افزایش جمعیت، صنعتی شدن کشاورزی، گسترش تجارت غذا و ... با وجوه مختلفی در این حوزه مواجه‌ایم. امروزه بحث غذا فقط مربوط به رفع گرسنگی نیست بلکه تامین غذای متنوع و سودمند نیز حائز اهمیت است. باید توجه کرد که نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری‌های مزمن بسیار مهم است. متاسفانه تغییر الگوی مصرف غذا کشور ما را با چالش‌هایی مانند افزایش نرخ چاقی، سوء تغذیه در برخی ریزمغذی‌ها و ... مواجه کرده است که اگر راهکاری برای آن پیدا نکنیم کشور با هزینه‌های زیادی برای درمان بیماری‌ها مواجه می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم توجه به بحث امنیت غذایی به ویژه در مورد ریزمغذی‌ها گفت: در حال حاضر در ۳۰ درصد مردم کم خونی در ۷۰ درصد کمبود ویتامین B و در نیمی از زنان کشور فقر آهن دیده می‌شود بنابراین باید غنی‌سازی مواد غذایی با این ریزمغذی‌ها را جدی بگیریم. در همین جهت در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی موضوعاتی مصوب شده و با همکاری ارگان‌های ذیربط در حال اجراست.

مفید با بیان اینکه در بحث ایمنی مواد غذایی نگرش ایمنی از مزرعه تا سفره وجود دارد، اظهارکرد: ضعف در ایمنی مواد غذایی و بروز عوامل خطرزا می‌تواند باعث گسترش بیماری‌های مرتبط با غذا و صرف هزینه‌های گزاف برای دارو و درمان و صدمات جانی جبران ناپذیری شود. بر همین اساس در کشورهای مختلف تلاش برای توسعه زیرساخت‌ها در حوزه کشاورزی و انجام پژوهش برای رسیدن به غذای سالم در حال انجام است.

مدیرکل مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: از ۱۲۰ میلیون تن غذایی که در کشور تولید می‌شود فقط ۳۰ میلیون تن آن به صورت ثبت شده تحت نظارت ارگان‌های مختلف نظارتی قرار می‌گیرند و این نشان دهنده لزوم افزایش نظارت‌ بر فرآیند تولید غذا از مزرعه تا سفره است. باید توجه کرد که نبود مدیریت هماهنگ در اقدامات این حوزه مشکل ساز است. البته طی سال‌های گذشته اقداماتی چون پایش آلاینده‌ها، برچسب گذاری، کنترل افزودنی‌ها و ... در حوزه غذا انجام شده که در راستای افزایش ایمنی محصولات غذایی بوده است.

مفید تاکید کرد: قدم اول در تضمین امنیت غذایی وجود سیستمی کارا و موثر برای کنترل ایمنی غذا در سراسر زنجیره غذایی است. بر این اساس با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت سند ملی ایمنی غذا را تدوین می‌کنیم و امیدوارم با نهایی و اجرایی شدن آن گامی برای هماهنگ شدن مدیریت در حوزه غذا برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.