به گزارش ایسنا، سبزههایی که 20 روز از آنها مراقبت شده جمعآوری میشود و بعد با گل و آینه و قرآن و نمک و اسپند همراه میگردند و مردم دور آن به دعا و شادی میپردازند.
بعد از این مرحله تا پاسی از شب همهی اهالی جمع شده و سبزهها را میکوبند تا شیرهای که از آن به دست میآید برای مخلوط شدن با آرد آماده شود و پس از این مرحله بیش از 12 ساعت این مایع باید در دیگ بجوشد و البته همزده شود، اهالی بر روی دیگ حاضر میشوند و نیت میکنند و یک نفر نیز دعا میخواند.
در مرحله آخر برای برکت باغهایشان گردو داخل دیگ میاندازند و سمنو به اصطلاح اهالی روستا «دم گرفته میشود». این مراسم 2 روز تمام با اتحاد و شور و نشاط به طول میانجامد و اهالی روستای دیزباد در نهایت سمنوی آماده شده را بین مردم پخش میکنند.
انتهای پیام
نظرات