• سه‌شنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 97122814930
  • منبع : نمایندگی گیلان

یک کارشناس:

پرورش شترمرغ در گیلان سودآوری دارد

شترمرغ

کارشناس مسئول سایر ماکیان معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: هر قطعه شترمرغ حدود یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 500 هزار تومان برای پرورش دهندگان سودآوری دارد.

به گزارش ‌ایسنا، امید وهابی با بیان اینکه بیشتر شتر مرغ‌ها از سال سوم تولید، توجیه اقتصادی دارند، گفت: پرورش هر شتر مرغ مولد در یک دوره پرورش یک ساله با رعایت استانداردهای تولید و احتساب هزینه‌های پرورش، بطور میانگین 4 میلیون تومان سودآوری دارد.

وی افزود: هر قطعه شترمرغ پرواری هم که دوره پرورش آن 6ماه است، با احتساب هزینه‌های تولید، حدود یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 500 هزار تومان برای پرورش دهندگان سودآوری دارد.

وهابی در خصوص یکی دیگر از مزیت های پرورش شتر مرغ ادامه داد: بهترین نژادهای گاو، هر سال یک گوساله به دنیا می آورند، این درحالی است که هر شترمرغ مولد، با توجه به شرایط آب وهوایی سالانه بین 70 تا80 تخم می گذارد که بطور میانگین نیمی از آنها به جوجه تبدیل می‌شود.

کارشناس مسئول معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به مقاوم بودن این پرنده نسبت به بسیاری از بیماری‌ها و شرایط سخت آب و هوایی خاطرنشان کرد: تاکنون بیماری مشترکی بین انسان وشتر مرغ گزارش نشده، از طرفی این پرندگان شرایط دمایی 20 درجه زیر تا 50 درجه بالای صفر را تحمل کرده و قادرند چند روز بدون آب و غذا زنده بمانند.

وهابی همچنین به هزینه‌های کم نگهداری شترمرغ اشاره کرد و افزود: پرورش این پرنده برخلاف سایر ماکیان نیازی به تأسیسات و تجهیزات گران قیمت سرمایشی و گرمایشی ندارد و مقدار غذای هرشتر مرغ دردوره رشد، روزانه بطورمیانگین یک و نیم کیلو گرم دانه است.

وی تصریح کرد: قیمت هر کیلو غذای شترمرغ در بازار حدود 2هزار و 500 تا 3هزار و 600 تومان است و پرورش دهندگان باید برای پرورش هر قطعه شترمرغ پرواری در دوره پرورش 6 ماهه،‌ 200 تا 400 کیلوگرم  دانه و 200 کیلو علوفه استفاده کنند و هزینه تامین آن 800هزار تومان است.

وهابی با بیان اینکه در گیلان بر خلاف بسیاری از استان ها هم زمین و هم شرایط آب و هوایی مساعد برای پرورش شبدر که بخش زیادی از غذای شترمرغ است وجود دارد، گفت : برخی از پرورش دهندگان شتر مرغ در گیلان با استفاده ازآزولا، شبدر و سبوس برنج، هزینه هر کیلوغذای شترمرغ را بیش 20 درصد کاهش داده‌اند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.