• پنجشنبه / ۱ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98010100048
  • منبع : نمایندگی لرستان

"کشگینه" خوراکی از دوغ

کشگینه

یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: کشگینه یا ترخینه غذایی آبکی از دوغ یا شیر تخمیر شده است.

‌اعظم گنجی در گفت ‌و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کشگینه یا ترخینه (تر= آبکی + خوان= غذا و سفره)، ترخنه و ترخوانه(کردی)،‌ Tarhana (ترکی)، trachanas / trahanas (یونانی)، trahana (آلبانیایی)، трахана / тархана (بلغاری)، kishk (مصری)، kushuk (عراقی)، غذایی آبکی است که از دوغ یا شیر تخمیر شده به دست می‌آید.

وی بیان کرد: مواد اولیه این غذا را از خیساندن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه می‌کنند. 

گنجی تصریح کرد: در روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ ترش می‌پزند و سپس قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله کرده و گاهی با افزودن اندکی گیاه خشک پونه آن را زیر نور آفتاب خشک می‌کنند.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: تکه‌های خشک ترخینه را با افزودن حبوبات و سبزی خشک به‌عنوان آش آماده می‌کنند.

وی با بیان اینکه شاید ترخینه را بتوان به‌عنوان اولین غذای نیمه آماده شناخت، ادامه داد: در تهیه این غذا ابتدا بلغور گندم را از قبل خیس کرده و سپس کشک یا دوغ و سبزی معطر را به آن می‌افزاییم و سپس اجازه می‌‎‌دهیم تا بجوشد و سفت شود.

گنجی اضافه کرد: نخود و لوبیا را پخته و سپس عدس و کشگینه را به ‌آن اضافه می‌کنیم. وقتی که کشگینه‌ها در داخل مواد باز شد، سبزی آش به همراه پیاز داغ(کمی با زردچوبه تفت داده شود) و نمک و فلفل می‌افزاییم.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: محتویات به مدت یک ساعت باید بپزد. سپس آن را سرو کرده و با نعناع داغ و پیاز داغ روی آن را تزئین می‌کنیم‌.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.