• دوشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98021608516
  • منبع : نمایندگی قم

صدور اولین گواهی حلال صنایع غیر گوشتی ‌

‌عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه حلال امروزه خاستگاهی مهم برای تجارت با دامنه‌ای متکثر و متنوع تبدیل شده است، گفت: در شرایط کنونی صنعت حلال در قامت یک جریان نیرومند در جهان و با دو مشخصه ایجاد حالت اطمینان دینی در انسان‌ها و توسعه فعالیت‌های تجاری با دامنه‌ای متنوع و متعدد، ظهور و بروز پیدا کرده است.

‌به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت الله احمد مبلغی روز گذشته (یکشنبه ۱۵ اردیبهشت) در مراسم اعطا ی اولین گواهی حلال صنایع غیر گوشتی در جمع مدیران استاندارد کشور خاطرنشان کرد: امید است با قانون جدید مصوب مجلس و رویکرد و عزمی که مؤسسه استاندارد کشور بر اساس این قانون پیدا کرده است، جریان حلال در کشور تقویت، و جمهوری اسلامی بتواند حضوری برجسته و تأثیرگذار در کشورها در زمینه صنعت حلال به هم برساند.

سه شاخصه‌های مشترک حلال و استاندارد

فقیه ناظر بر امور حلال با اشاره به مشخصه‌های مشترک سه گانه استاندارد و حلال گفت: اولین مشخصه مشترک این است که هم استاندارد و هم حلال هر دو بر پایه "احراز تحقق معیار مطلوبیت در کالا و خدمات"، معنی پیدا می‌کنند، با این تفاوت که استاندارد ناظر به معیار مطلوبیت از حیث مادی و بهداشتی است و حلال ناظر به معیار مطلوبیت از حیث دینی است.

وی گفت: البته حقیقت این است که در حلال، استانداردهای مادی و بهداشتی نیز به صورت عمده و اساسی ملحوظ می‌شود؛ یعنی کالا یا وضعیتی که به سلامت و اطمینان مردم آسیب می‌رساند حلال خوانده نمی‌شود.

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: مشخصه مشترک دوم برای حلال و استاندارد آثار مثبتی است که این دو در جامعه بر جای می‌گذارند که به صورت مشخص می‌توان به دو اثر اساسی توجه نشان داد که یکی اطمینان بخشی در جامعه است و دیگری گشودن زمینه و فضایی ویژه برای تجارت است. هر دو در جامعه و میان مصرف کنندگان و افراد جامعه اطمینان ایجاد می‌کنند.

وی افزود: جالب است که هم علامت حلال و هم علامت استاندارد هر دو اطمینان بخش برای جامعه مصرف کننده هستند.

آیت الله مبلغی با اشاره به مشخصه مشترک سوم برای استاندارد و حلال گفت هر دو، امر اثباتی هستند؛ یعنی نمی‌توان گفت هر چیزی که در عالم واقع در آن بهداشت رعایت شده است ما حکم به استاندارد بودن آن می‌کنیم؛ بلکه لازم است مؤسسه‌ای وجود داشته باشند که بر اساس معیارهای تعریف شده، حکم به استاندارد بودن یا حلال بودن یک کالا بکند.

آیت الله مبلغی افزود: بنابراین، هر دو نیاز به مؤسسه دارند، یعنی باید مؤسسه‌ای باشد که بگوید این معیارها را رعایت کرده در نتیجه استاندارد است و یا حلال.

در این مراسم همچنین رئیس سازمان استاندارد و آیت الله مبلغی فقیه ناظر بر امور حلال از اولین اعطای گواهی حلال رونمایی کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.