• یکشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98022211603
  • منبع : مطبوعات

جامسواکی، آلوده‌ترین جایی که فکرش را نمی‌کنید!

توالت فرنگی

شاید باورش برایتان کمی سخت باشد اما آلوده‌ترین قسمت سرویس‌های بهداشتی جامسواکی‌ها هستند!

به گزارش ایسنا، روزنامه سازندگی به نقل از تایم نوشت: تا به حال چقدر بابت استفاده از توالت‌های عمومی در مکان‌های مختلف تردید داشته‌اید؟ حتماً نگرانی شما از این تردید به میزان آلودگی بازمی‌گردد که فکر می‌کنید در توالت‌ها و سرویس‌های بهداشتی عمومی وجود دارد. با این حال بهتر است بدانید مسائل زیادی درباره میکروب‌هایی که در سرویس‌های بهداشتی در تکاپو هستند تا چه‌بسا بیماری را به جان شما بیاندازند وجود دارد که از آنها بی‌خبر هستید. در ادامه نکات غافلگیرکننده‌ای درباره میکروب‌هایی می‌خوانید که در سرویس‌های بهداشتی چه در بیرون و چه در خانه در کمین شما نشسته‌اند!

شاید باورش برایتان کمی سخت باشد اما آلوده‌ترین قسمت سرویس‌های بهداشتی جا مسواکی‌ها هستند! در تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ توسط سازمان ایمنی و بهداشت جهانی (NSF) بر روی میکروب‌های داخل خانه انجام شد محققان ۳۰ سطح مختلف را که ۶ سطح در سرویس‌های بهداشتی بود در ۲۲ خانه مورد آزمایش قرار دادند تا باکتری‌ها، مخمرها و کپک‌های موجود در هر قسمت را شناسایی کنند. در حالی که توالت‌های فرنگی شامل ۲۷ درصد مخمر و کپک بودند، جا مسواکی‌ها ۶۴ درصد از حجم این آلودگی را به خود اختصاص دادند! ۲۷ درصد از آلودگی که در جا مسواکی‌ها یافت شد شامل کالیفرم (شاخصی از آلودگی مدفوع بالقوه!) و ۱۴ درصد دیگر به استاف‌ها مرتبط است.

لیزا یاکاس، میکروبیولوژیست از NSF می‌گوید: «جا مسواکی‌ها بیشتر فاکتورهایی را که میکروب‌ها به آنها نیاز دارند را دارا هستند. این وسیله‌ها تاریک و مرطوب هستند و در عین حال به آن اندازه‌ای که باید تمیز نمی‌شوند.»

سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها مملو از ویروس‌ها هستند!

در تحقیقی که سال ۲۰۱۴ انجام شد محققان قسمت‌های مختلف دو سرویس بهداشتی مردان و زنان را مورد آزمایش قرار دادند. این قسمت‌ها شامل توالت‌های فرنگی، جا صابونی و کف زمین اطراف توالت می‌شدند؛ هدف از تحقیق این بود که دریابند اجتماع میکروب‌ها چطور به مرور زمان تغییر کرده و گسترده می‌شوند. آنها در سرویس بهداشتی عمومی استافیلوکوک، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، ویروس هرپس و ای کولای را در کنار دیگر میکروب‌ها پیدا کردند.

محققان بر اساس تحقیقاتی که انجام دادند بر این باور بودند که بیشتر میکروب‌ها و ویروس‌های پیدا شده در این سطوح منشأ انسانی دارند. «تقریباً تمام آدم‌ها ویروس پاپیلومای انسانی و هرپس را با خود حمل می‌کنند؛ صرفاً ۱۵ درصد از ویروس‌هایی که در این سطوح پیدا شده مربوط به باکتری‌های مدفوع بوده است.»

میکروب‌ها می‌توانند در تمام سرویس بهداشتی پخش شوند!

بیشتر میکروب‌هایی که در سرویس‌های بهداشتی وجود دارند از توالت‌ها شروع می‌شوند، هر چند آنها می‌توانند خیلی راحت به دیگر قسمت‌های سرویس بهداشتی از جمله جا مسواکی‌ها پخش شده و نفوذ کنند. آن چه در طول یک روز اتفاق می‌افتد و به عنوان اولین مورد خودش را نشان می‌دهد باکتری‌های مدفوع هستند؛ در واقع میکروب‌های روده شما به توالت منتقل می‌شوند اما واقعیت این است که مقدار این میکروب‌ها بر روی سطوح دیگر بسیار ضعیف است. با این حال تأثیر آئروسل که بر اثر استفاده از سیفون اتفاق می‌افتد کمک بسیاری در این زمینه می‌کند. باکتری‌ها می‌توانند در مکان‌های مرطوب و تاریک رشد کنند با این حال یک سطح بدون محافظ ممکن است برای رشد باکتری‌ها زیادی مکان خشکی محسوب شود در حالی که یک محیط مرطوب و تیره مانند جا مسواکی از رشد هر چه بیشتر میکروب‌ها پشتیبانی می‌کند.

در تحقیقات NFS مشخص شده رتبه دوم کثیف‌ترین قسمت سرویس بهداشتی دسته‌ها و پیچ‌های باز و بسته کردن شیر آب هستند. ۲۷ درصد از دسته‌های آزمایش شده شیر آب دارای کپک و مخمر بوده‌اند؛ ۹ درصد کالیفرم داشته‌اند و ۵ درصد دیگر استاف.

حتی خشک کردن دست‌ها می‌تواند باکتری‌ها را پخش کند!

تحقیقات متعددی نشان داده‌اند هنگامی که از خشک کننده اتوماتیک دست استفاده می‌شود باکتری‌ها به راحتی پخش می‌شوند. یک تحقیق که در سال ۲۰۱۸ انجام شد نشان داد خشک کننده دست با هوای گرم باکتری‌های را از هوا گزینش و جمع کرده و آنها را به دست‌های تازه شسته شده انتقال می‌دهد! نتیجه تحقیق دیگری که در سال ۲۰۱۵ انجام شده می‌گوید خشک‌کن‌های جت ایر می‌توانند ۶۰ برابر بیش از خشک‌کن‌های گرم باکتری‌ها را پخش کنند و البته ۱۳۰۰ برابر بیشتر نسبت به دستمال‌هایی که دست را با آنها پاک می‌کنند قابلیت پخش کردن باکتری دارند!

علاوه بر این مشخص شده تجهیزات دست خشک‌کن در سرویس‌های بهداشتی عمومی محل زندگی باکتری‌هایی است که دست کم در مقابل یک نوع آنتی‌بیوتیک مقاوم هستند.

آن چه در این میان مشخص است این که باید دست‌ها را مرتب شست و البته برای جلوگیری از پخش باکتری‌ها تا جای امکان از دستمال کاغذی برای خشک کردن دست استفاده کرد. بخصوص قبل از تهیه غذا حتماً باید شستشوی دست انجام بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.