• جمعه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98033114896
  • خبرنگار : 71432

افزایش دو برابری سرعت ذوب یخچال‌های طبیعی در هیمالیا

یخچال‌های طبیعی هیمالیا فارن

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که سرعت ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در هیمالیا طی ۲۰ سال گذشته دو برابر افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، گروهی از محققان آمریکایی با بررسی اطلاعات ماهواره‌ای جمع آوری شده طی ۴۰ سال دریافتند که میزان ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در هیمالیا طی مدت زمان ۲۰ سال حدود دو برابر رشد داشته است.

در این بررسی آمده است: سرعت ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در این منطقه نسبت به آنچه در فاصله سال‌های ۱۹۷۵ تا ۲۰۰۰ رخ داده بیش از دو برابر شده است.

به گفته محققان آمریکایی یافته‌های به دست آمده تصویری آشکار از سرعت ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در هیمالیا ارائه می‌دهد. در حال حاضر این یخچال‌های طبیعی حاوی 600 میلیارد تن یخ است و احتمالا در مدت چهار دهه گذشته حدود یک چهارم از حجم خود را از دست داده‌ است.

محققان بر این باورند در صورتی‌که سرعت فعلی ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در هیمالیا ادامه پیدا کند تا سال ۲۱۰۰ دو سوم از پوشش یخ در این منطقه از بین می‌رود.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، محققان در برآوردهای خود اظهار داشتند که افزایش دما در بالا رفتن سرعت ذوب یخچال‌های طبیعی نقش داشته است چرا که دمای هوا در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ نسبت به سال‌های ۱۹۷۵ تا ۲۰۰۰ یک درجه سانتیگراد بیشتر شده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.