• دوشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 98041004920
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

پیشرفت ۹۰ درصدی مطالعات طرح کاهش مصرف آب کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه

کشاورزی

مدیر طرح کاهش ۴۰ درصد مصرف آب کشاورزی در حوضه های آبریز دریاچه ارومیه گفت: مطالعات طرح کاهش ۴۰ درصد مصرف آب کشاورزی بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر حبیب خداوردیلو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مأموریت اجرای طرح "مطالعه و ارائه راهکارهای اجرایی کردن مصوبه کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی حوضه‌های آبریز نازلو، باراندوز، شهرچای و روضه‌چای" طی قراردادی به دانشگاه ارومیه واگذار شده است، افزود: متخصصین این طرح با تفکیک به ۶ کمیته مختلف با مسئولین مشخص از شهریور ۹۶ در محل پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه شروع به کار کرده و اجرای آن بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

این هیأت علمی دانشگاه ارومیه هدف کلی این طرح را تحلیل یکپارچه و کلان مقیاس حوضه و بررسی وضعیت منابع و مصارف و امکان سنجی، پیشنهاد و اولویت بندی زمانی-مکانی اجرای راهکارهای عملیاتی برای کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در دشت ارومیه عنوان کرد و گفت: مطالعات این طرح منجر به ارائه ۲۳ جلد گزارش تخصصی و در نهایت تدوین یک جلد گزارش " بسته پیشنهادی راهکارهای کاهش مصرف آب کشاورزی" و همچنین گزارش "اعلام پروژه" حاوی برنامه زمان بندی شده برای عملیاتی کردن راهکارهای پیشنهادی گردید.

در گزارش اخیر، فازبندی عملیاتی با جایابی و برآورد هزینه‌ها مشخص شده و در فاز اول، پایلوت‌ها با مساحت مشخص و بودجه مشخص برای اجرا تعیین شده‌اند و اقدامات ترویجی برای گسترش این پایلوت‌ها تدوین شده است.

وی گفت: بر اساس برآوردهای کارشناسی و نتایج مدل‌سازی اجرای راهکارهای پیشنهادی منجر به ذخیره آب به میزان ۴۰ درصد در بخش کشاورزی خواهد شد، بدون اینکه به معیشت کشاورزان آسیبی وارد شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.