به گزارش ایسنا، محمدمهدی مفتح شنبه ۵ مرداد در آئین بزرگداشت روز تویسرکان، عنوان کرد: قابلیتهای بالقوه زیادی را در شهرستان دیدم که به فعل درنیامده بود پس با برگزاری نشستها و جلسات مختلف با همکاران، مدیران و مسئولان به این نتیجه رسیدیم که ۵ مرداد را به دلایل مختلف از جمله عملیات مرصاد و برپایی نمازجمعه روز تویسرکان قرار دهیم تا به این بهانه بتوانیم تمام پتانسیلهای بالقوه تویسرکان را به فعل تبدیل کنیم و به طور ویژه به مشکلات و مسائل این شهرستان بپردازیم.
مفتح ادامه داد: تویسرکان از ظرفیتهای بسیار زیادی از جمله کارگاههای تولیدی، صنعتی و اقتصادی برخوردار است که تلاش کردیم در همین چند سال اخیر با توسعه زیرساختهای تولیدی و صنایع، شرکتهای متعددی از جمله شرکتهای دارویی که باعث شد تویسرکان به قطب دارویی کشور تبدیل شود، راه اندازی کنیم.
وی بیان کرد: اقداماتی در راستای گسترش و توسعه، بازسازی و تعمیر جادههای شهرستان از جمله چهاربانده کردن جاده جوکار به تویسرکان و تویسرکان به کنگاور انجام گرفت که خوشبختانه باعث پیشرفت تویسرکان و همچنین ایمن شدن رفت و آمد در این محورها شد.
نماینده مردم تویسرکان در خانه ملت یادآور شد: ساخت سد خرمرود در سطح کلان یکی دیگر از ظرفیتهای اقتصادی تویسرکان است که کمک بسیار زیادی به صنعت کشاورزی و آب شرب روستاهای اطراف خود میکند.
مفتح در پایان خاطرنشان کرد: تویسرکان بهشت غرب و پایتخت گردوی کشور است چرا که سرشار از منابع طبیعی و زمینهای کشاورزی و بهترین نژاد گردوی کشور است.
تویسرکان در اقامه نماز جمعه پرچمدار است
امام جمعه تویسرکان نیز با بیان اینکه تویسرکان در اقامه نمازجمعه پرچمدار است، اظهار کرد: تویسرکان در عرصه نمازجمعه خوش درخشیده و از ۱۶۰ سال قبل در تویسرکان طبق اخبار صحیح، نمازجمعه برپا بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی موحدی در ادامه عنوان کرد: روز ۵ مرداد، سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد است و وقتی به گذشته نگاه میکنیم میبینیم که تویسرکان به سهم خود و به میزان جمعیتش خوش درخشیده و در این عملیات ۳۸ شهید را تقدیم انقلاب کرده است.
موحدی همچنین بیان کرد: یکی از برکات این شهرستان وجود بارگاه حیقوق نبی (ع) است که هم از لحاظ معنوی و مذهبی و هم از حیث گردشگری میتواند مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
وی در پایان یادآور شد: مقام معظم رهبری بر مبارزه با قاچاق تأکید دارند پس باید به طور جدی با این موضوع مقابله شده همچنین منابع طبیعی حفظ شود البته این امر نباید برای کشاورزی که زمین بایری را آباد میکند و به بهره برداری میرساند، ایجاد مزاحمت کند.
تویسرکان پتانسیل تبدیل به سایت گردشگری را دارد
استاندار همدان نیز گفت: اولویت اول ما اشتغال و معیشت مردم است و باید از تمام توان مالی و کاری خود در جهت امرار معاش بهتر مردم و ایجاد اشتغال برای جوانان استفاده و در همین راستا باید تا پایان سال ۹۸، ۱۵۱۳ شغل جدید در شهرستان تویسرکان ایجاد کنیم و برای این منظور تمامی منابع هم تعریف شده است.
سیدسعید شاهرخی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه ۳۸ شهید تویسرکانی درعملیات مرصاد که در کمترین زمان در مقابل دشمنان ایستادند و قدرت بسیج و اسلام را به رخ دنیا کشدیدند، افزود: تویسرکان از هر حیث چه مذهبی و چه اقتصادی مایه مباهات استان در کشور است و بین اهداف بلند شهدای گرانقدر عملیات مرصاد و آنچه در پیشینه تاریخی مردم تویسرکان است، قرابت و نزدیکی خوبی وجود دارد، انتخاب این روز به نام روز تویسرکان انتخاب زیبایی است و تقارنش با نخستین نمازجمعه بر حسن این انتخاب افزوده و معنویت آن را دو چندان کرده است.
وی با تأکید بر ظرفیتهای بالای تویسرکان در بخش نیروی انسانی افزود: یکی از این ظرفیتها که در عملیات مرصاد به ظهور رسید، از جان گذشتگی جوانان تویسرکان با میانگین سنی آنها ۱۸ سال بود و مردم این خطه همچنان به این راه ادامه دادند تا جایی که ۷۵۰ شهید، ۱۴۶۷ جانباز و ۴۳ آزاده سرافراز و شهدای مدافع حرم را در نسل بعداز انقلاب و جنگ در سند افتخار خود در حمایت از انقلاب و امام راحل (ره) ثبت کردند.
شاهرخی در ادامه با بیان اینکه تویسرکان پیشینهای بر بلندای تاریخ دارد و حیقوق نبی (ع) که در ۶۰۰ سال قبل از میلاد میزیسته در تویسرکان مدفون است، عنوان کرد: این مهم نشان دهنده آن است که تویسرکان مردمانی بزرگ دارد که میزبان پیامبر عظیم بودند. این شهرستان منحصربفرد است و مردمانش سختکوش و متدین بوده و سرمایه این مرز و بوم هستند.
وی با اشاره به پتانسیلهای اقتصادی و کشاورزی این شهرستان بیان کرد: علاوه بر مردم همیشه حاضر در صحنه انقلاب منطقه، طبیعت، آب و خاک منطقه نیز منحصربفرد است به طوریکه تویسرکان و برخی از مناطق استان بسیار خوش آب و هواتر از شمال شرجی و پرترافیک است که میتوانند به عنوان سایت و نقطه گردشگری خوب تعریف شوند که باید زمینه حضور استانهای همجوار و هم هموطنان تسهیل یابد.
شاهرخی با بیان اینکه در تویسرکان بیش از ۳۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی داریم که حاصل برداشت از این اراضی و باغات ۱۷۲ هزار تن محصول است، گفت ۵۵۰۰ هکتار از این اراضی تحت کشت گردو است و برداشتی افزون بر ۱۵ هزار تن گردو دارد به طوریکه گردوی تویسرکان از نظر کیفیت و کمیت بسیار مرغوب است و آوازه جهانی دارد و موفق به کسب نشان جغرافیایی شده است و در بحث مشتقات و فرآوری گردو برنامههای فراوانی داریم که برخی در دست اقدام و برخی به انجام رسیده است.
استاندار همدان در ادامه با بیان اینکه سیر تویسرکان و همدان در دنیا بی نظیر است، خاطرنشان کرد: تویسرکان با تولید ۱۲ هزار تن سیر، سهم بسزایی در تولید سیر استان دارد که در نوع خود در بازار رقیب قابل توجهی ندارد.
وی اضافه کرد: ۱۰۶۱ اثر تاریخی و فرهنگی در استان به ثبت رسیده که ظرفیت تویسرکان در استان از نظر آثار تاریخی بی نظیر است به طوریکه ۲۲۱ اثر تاریخی و طبیعی در شهرستان تویسرکان داریم که از مهمترین این آثار آرامگاه حیقوق نبی (ع)، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی وباغات ییلاقی سرکان و دهها مرکز مهم دیگر است که تویسرکان را به قطب گردشگری استان تبدیل کرده است.
شاهرخی با اشاره به اینکه با وجود تمام محدودیتهای مالی و تحریمها استان همدان به مثابه کارگاه بزرگ و زیرساختی درحال انجام فعالیت است، گفت: برای توسعه استان با توجه به محدودیتها، امکانات و مزیتها را در برنامه کاری خود درنظر گرفته ایم تا بیشترین استفاده را از طرفیتها در بخشهای مختلف، گردشگری، صنعت، کشاورزی و … داشته باشیم و به اهداف برنامه ششم توسعه برسیم.
استاندار همدان در سفر یکروزه خود به تویسرکان، از پروژهها و کارگاههای تولیدی صنعتی تویسرکان همچون بیمارستان قائم (عج)، پزشک قانونی، حوزه علمیه، بیمارستان ولیعصر (عج) و شرکت فیلترسازی بازدید به عمل آورد.
انتهای پیام
نظرات