به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در مراسم راهاندازی دفاتر مالکیت فکری دانشگاههای علومپزشکی کشور که امروز یکشنبه در وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به تفاوت رتبه ایران در تعداد مقالات و ثبت پتنت در حوزه نانو گفت: باید گامهایی برداشته شود که از اندیشه در تولید و خلق ثروت استفاده کنیم.تردیدی ندارم که در سالهای آینده بخش سلامت از تلاشهای محققان در این حوزه برخوردار میشود.
وی افزود: یکی از مواردی که به مخترعان و محققان دلگرمی میدهد این است که بدانند با ثبت اختراعات، نوآوریهای آنها از گزند دستاندازیهای آتی حفظ میشود. ستاد مرکزی وزارت بهداشت با همکاری صمیمانه دانشگاهها و همیاری دستگاههای دیگر مثل وزارت دادگستری و سازمان ثبت اسناد در راستای ثبت اختراعات گام بزرگی برداشته.امیدواریم این حرکت برای همه دستاندرکاران و پژوهشگران و مخترعین مفید و موثر باشد. برای همه افرادی که در این مسیر با ما همکاری داشتند آرزوی توفیق و سربلندی دارم.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود بیماریهای غیرواگیر و نقش آنها در سلامت گفت: تاثیر بیماریهای غیرواگیر در مرگومیر به این معنی نیست که بیماریهای واگیردار ریشهکن شدهاند. با وجود این که ما در سرزمینی مالاریا خیز هستیم ولی میتوانیم اعلام کنیم که امسال و سال دیگر بیماری مالاریا در ایران ریشهکن(eradication) میشود.
نمکی ادامه داد: حدود سی سال پیش در زمانی که دکتر ملکزاده وزیر بهداشت بودند واکسیناسیون هپاتیت B به پروتکل واکسیناسیون کشور اضافه شد و امروز خوشبختانه میتوانیم اعلام کنیم که سرطان اولیه کبد که یکی از عوامل اصلی آن ابتلا به هپاتیتB است را یا نداریم و یا به ندرت داریم. این حاصل واکسیناسیون سنجیده ای بود که برای گروههای هدف انجام شد. امیدواریم امروز بتوانیم حذف ( elimination) هپاتیتC را هم آغاز کنیم. از همکاران دانشگاه رفسنجان که این طرح را آغاز کردند سپاسگزارم و دست خیرینی که به این طرح کمک کردند را میبوسم.
لزوم ثبت و ضبط اختراعات جهت جلوگیری از دستاندازی دیگران
به گزارش ایسنا، سعید نمکی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: مبتکران و مخترعان ما نیاز دارند که خیالشان راحت باشد که آنچه که خلق میکنند طبق ضوابط خاصی قابل ثبت و ضبط است و امکان دستاندازی دیگران از آن برداشته میشود.
وی افزود: دکتر ملکزاده و همکاران دیگر در واحد پژوهشی و دکتر وطنپور با کمک وزارت دادگستری و ثبت اسناد این عمل ثبت و ضبط اختراعات را دنبال کردند و امروز خوشبختانه ما در مناطق کلان آمایشی دانشگاهها و ستاد مرکزی دفاتر مالکیت فکری را راهاندازی کردیم که بتوانیم اختراعات را ثبت کنیم.
نمکی درباره طرح حذف هپاتیتC گفت: این بیماری در برخی از گروههای پرخطر مثل زندانیان و معتادان تزریقی شایع است. این بیماری با دارو کاملا قابل درمان است. این بیماری از جمله بیماریهای مقاربتی است. زمانی که دکتر ملکزاده وزیر بهداشت بودند واکسیناسیون هپاتیتBرا به پروتکل ملحق کردیم و امروز خوشبختانه هم شیوع این هپاتیت کم شده و هم سرطانهای اولیه کبد که عامل اصلی آن ابتلا به ویروس هپاتیت B است کاهش یافته. امروز با همکاری همکارانمان در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و با سرپرستی و نظارت مستقیم دکتر ملکزاده و همکارانشان در مرکز تحقیقات گوارش و کبد و همچنین کمک خیرین در تهیه دارو،برنامه حذف هپاتیت C را آغاز کردیم.
وزیر بهداشت افزود: امیدوارم در یک برنامه دو ساله بتوانیم شاهد حذف( elimination) هپاتیتC بعد از هپاتیت B در کشور باشیم.
در بخش دیگری از مراسم راهاندازی دفاتر مالکیت فکری دانشگاه های علومپزشکی کشور که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، دکتر رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: داروی هپاتیت C بسیار گران بود که با تلاش صنعت و شرکت های دانش بنیان این دارو در ایران تولید شد و برای اولین بار توانستیم بیماران مبتلا به هپاتیت C را با دارویی موثر و بدون عوارض درمان کنیم.
وی افزود: یکی از توصیههای سازمان بهداشت جهانی این است که تا سال ۲۰۳۰ ویروس هپاتیت C از پروسههای ایجاد عفونت های جدید حذف شود.ایران یکی از کشورهایی است که در پروسه حذف این ویروس وارد شده است. در مرحله اول این طرح، بیش از ۱۴۰۰ نفر از افرادی که از قبل میدانستند که بیماری هپاتیت C دارند را معالجه کردیم و بیش از ۹۸ درصد به طور کامل خوب شدند. در مرحله بعد این طرح بنا داریم که به سراغ همه افرادی که مخزن این ویروس هستند برویم.
ملک زاده با بیان این که در جامعه ما بیشترین افرادی که حامل هپاتیتc هستند زندانیان و معتادان تزریقی هستند گفت: برنامهای را طراحی کردیم که به سراغ شهرهای مختلف برویم و آنها را به شهرهای بدون هپاتیت c تبدیل کنیم. اولین شهری که این برنامه در آن انجام میشود رفسنجان است. برآورد کردیم که حدود ۵۰۰ نفر مبتلا باشند و ۵۰۰۰ نفر که احتمال ابتلا دارند در این برنامه بررسی میشوند. در یک پروسه حداکثر یک ساله میتوانیم اعلام کنیم که این شهر مبتلا به هپاتیت C ندارد. امیدواریم این شهر الگویی برای شهرهای دیگر در حذف هپاتیتcباشد.
انتهای پیام
نظرات