به گزارش ایسنا، بنابر اعلام فراپیام، طبق مطالعات انجامشده تایید کسبوکارهای اینترنتی توسط یک موسسه و مرکز ثالث، بیشترین تاثیر در مراجعه و اعتماد خریداران به کسبوکارهای اینترنتی را دارد.
در ایران مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است، مسئولیت ایجاد زیرساختهای امنیت و اعطای نماد اعتماد الکترونیکی به کسبوکارهای اینترنتی را بر عهده دارد. اعطای نماد اعتماد الکترونیکی برای وبسایتهای تجاری باهدف قانونمند کردن و چارچوب دهی به کسبوکارهای مجازی (کسبوکار اینترنتی و موبایل) مجاز با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت آنها صورت میپذیرد.
نماد اعتماد الکترونیکی به شکل یک علامت در بالای سایتهایی که ازنظر قانونی فعالیت آنان مورد تایید است، به نمایش درمیآید. این نماد پس از بررسی وبگاه (وبسایت) و احراز هویت و صلاحیت مالک (حقیقی یا حقوقی) آن برای مدت یک سال صادر میشود. این نشان بهعنوان تأییدیه، به فروشگاههای اینترنتی داده میشود. به نحوی که مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از اینکه سایت مربوطه به تعهدات خود در قبال مشتریان عمل کرده و حقوق مصرفکنندگان را به رسمیت میشناسد اقدام به خرید میکنند.
این نماد که به شکل کلمه e لاتین میباشد انواع متفاوتی دارد:
. نماد دائم یک ستاره: این نماد بهصورت موقت هست، پس از اعطای نماد موقت فرایند بررسی فروشگاه جهت دریافت نماد دائم آغاز میشود. اعطای نماد دائم، مستلزم احراز مجموعهای از معیارهاست.
نماد دائم دو ستاره: فرایند اعطای نماد دائم دو ستاره از لحاظ معیارهای ارزیابی کاملاً مطابق با نماد اعتماد تکستاره است. تنها تفاوت الزام فروشگاه برای نصب گواهی امنیت SSL در وبسایت فروشگاه است.
مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای آگاهی متقاضیان دریافت نماد، شاخصهای ارزیابی تهیه کرده که در این شاخصها معیار تعیین شرایط احراز هرکدام از انواع نماد قید شده است.
هدف از اعطای نماد اعتماد الکترونیکی
هدف از تدوین این سند تشریح جزییات کلیه فرایندهای مربوط به ارزیابی کسبوکارهای اینترنتی، شاخصهای ارزیابی و اعطای نماد اعتماد الکترونیک بر اساس شاخصهای مذکور و همچنین نحوه نظارت بر عملکرد و فعالیتهای کسبوکارهای اینترنتی و رسیدگی به تخلفات آنها و نیز شکایات مصرفکنندگان هست.
شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
برای آنکه وبسایتها اعتماد الکترونیکی را دریافت کنند باید دارای شرایطی باشند. از جمله این شرایط این است که تنها شرکت و وبسایتهایی که در طراحی سایت خود دارای خدمات خرید و فروش هستند میتوانند از امکان دریافت نماد اعتماد بهرهمند شوند و نیز باید تمام مراحل سفارش و پرداخت وجه بهصورت آنلاین بوده و از طریق سایت انجام شود لذا درصورتی که سایت شما دارای خدمات فروش کالا نبوده و صرفاً در آن کسبوکار خود را تبلیغ میکنند؛ نیازمند به دریافت این نماد نیستید. حال آن که شرکتهای دارای اعتبار قانونی و به ثبت رسیده باشند میتوانند ای نماد را دریافت کنند. برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید مدارک دامنه وبسایت موجود بوده و دامنه وبسایت باید در اختیار شرکت یا مالک آن باشد....
همچنین برای دریافت نماد دوستاره، همانطور که در بالا گفته شد مدارک دریافت گواهینامه SSL مورد نیاز است؛ بنابراین در طراحی سایت فروشگاه اینترنتی برای دریافت نماد اعتماد باید تمامی ضوابط و قوانین و نیز شرایط امنیتی را رعایت کرد.
حال ممکن است جهت داشتن یک وبسایت معتبر با مشکلات و سوالاتی روبرو شد بهعنوان مثال:
1-طراحی وبسایت فروشگاهی چگونه است؟
2-نصب و راهاندازی اولیه فروشگاه اینترنتی به چه صورت هست؟
3-چطور میتوان فروش آنلاین داشت؟
4- چه افرادی قادر به کار کردن با فروشگاه آنلاین میباشند؟
5-راهاندازی و قرار دادن محصولات در فروشگاه اینترنتی به چه صورت انجام میشود؟
6- در فروشگاه اینترنتی بازاریابی چگونه انجام میشود؟
و هزاران سوال دیگر از این دست برای علاقهمندان به داشتن یک کسبوکار الکترونیکی قابل اعتماد ایجاد میشود.
بدین منظور بهتر است جهت حصول اطمینان از داشتن یک وبسایت فروشگاهی بدون نقص، طراحی فروشگاه اینترنتی خود را به شرکتهای معتبر واگذار کنید.
کارشناسان برگزیده مرکز آکادمی فراپیام پس از بررسی نیازهای شما و با در نظر گرفتن آنها، ضمن همفکری و مشاوره رایگان با کارشناسان واحد توسعه کسبوکار میتوانند در جهت دستیابی شما به یک وبسایت فروشگاهی یاریتان میکنند.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات