• یکشنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 98052009974
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

تولید 2700 تن بادرشبو در آذربایجان غربی طی امسال

بادرشبو

‌مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از آغاز برداشت گیاه دارویی بادرشبو در استان خبر داد و گفت: بر اساس براوردهای انجام شده امسال 2700 تن بادرشبو از سطح اراضی زیر کشت این محصول در استان برداشت می شود.

‌به گزارش ایسنا‌، عزیز امانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ‌گیاهی که بعنوان گیاه دارویی در استان کشت می شود، گیاه بادرشبو یا به زبان محلی بادرشبی است نه بادرنجبویه، افزود: این دو گیاه هم از نظر گیاه شناسی و هم از نظر خواص دارویی با هم فرق دارند.

امانی اضافه کرد : این استان از نظر سطح زیر کشت بیشترین سطح را در کشور در زمینه تولید بادرشبو به خود اختصاص داده است و در سال جاری 90 هکتار ازاراضی زراعی استان زیر کشت این محصول رفته که 80 هکتار آن عمدتا در شهرستان ارومیه کشت شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: تعداد 5 واحد تولید عرقیات گیاهی  با ظرفیت سالانه 10 هزار و 400 تن جهت عرقگیری از محصول بادرشبو کشت شده در استان فعالیت دارند و عرق استحصالی  جهت مصرف در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر می شود.

امانی بیان کرد: بخشی از محصول تولیدی بادرشبو برای تهیه عرقیات به صورت صنعتی و توسط کارخانجات تولید گیاهی و بخشی نیز به صورت سنتی در کارگاه های کوچک عرقگیری و یا در منازل برای تولید عرقیات گیاهی استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه بادرنجبویه برای اولین بار درسال گذشته در شهرستان ارومیه کشت شده، ادامه داد: این محصول گیاهی چند ساله بوده و این در حالی است که بادرشبو گیاهی یکساله و میزان تولید به سطح زیر کشت آن بستگی دارد.

به گزارش ایسنا؛ گل و پیکر رویشی بادرشبو اعم از ( برگ‌ها و ساقه های جوان ) معطر هستند. مقدار اسانس با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش متفاوت و بین 0.6 تا 0.8 لیتر است.

بادرشبو در مرحله ‌گلدهی از بیشترین مقدار ماده ‌موثره برخوردار است‌. بدین منظور برای استخراج اسانس اواخر مرحله گلدهی هنگامی که یک سوم گل‌ها سبز رنگ شده باشند زمان مناسبی برای برداشت محصول است.

مواد موثره پیکر رویشی این گیاه (عرق حاصل از تقطیر) آرام بخش و اشتهاآور است. اسانس بادرشبو خاصیت ضد باکتریایی دارد و از آن برای مداوای دل درد و نفغ شکم و تقویت قلب، همچنین در صنایع غذایی و نوشابه سازی و صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می شود.

در آذربایجان غربی با وجود تنوع گونه های گیاهی معطر ازجمله گل سرخ، نعناع، مرزه، مریم گلی، شاه اسپـرم ترخون، بیدمشک و ده‌ها گونه دیگر راه اندازی واحدهای بزرگ اسانس گیری ضروری است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.