• سه‌شنبه / ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۷:۰۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 98052210954
  • منبع : نمایندگی قزوین

آغاز برداشت فندق از 3000 هکتار از باغات استان قزوین

فندق

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از شروع عملیات برداشت فندق از سطح 3230 هکتار از باغات این استان خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین علی اکبری با اعلام اینکه برداشت فندق از 3000 هکتار آغاز شده است، پیش‌بینی کرد: امسال بیش از 3300 تُن محصول فندق از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود.

وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را حدود 1022 کیلوگرم در هکتار برآورد و تصریح کرد: از 3230 هکتار از سطح باغات فندق استان؛ 3150 هکتار باغات بارور و 80 هکتار به‌صورت غیر بارور است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اشاره کرد: تنها سطح زیر کشت این محصول در استان در منطقه الموت از توابع شهرستان قزوین، است که شامل روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان است.

اکبری با اشاره به اینکه روستای یارود در منطقه رجایی دشت الموت را می‌توان به‌عنوان قطب فندق کاری استان برشمرد، خاطرنشان کرد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و توده‌های محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است.

وی با اعلام اینکه استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را پس از استان گیلان در کشور دارد، خاطرنشان کرد: ارقام موجود در منطقه شامل بومی: گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سه گوش، ارقام خارجی شامل روند دو پی یرمونت، فرتیل، سکورب و مرویل و ارقام گرده دهنده شامل نقرت، داویانا و لونگ است که رقم گرد اشکور حدود 70 درصد باغات را تحت پوشش قرارداده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: مدیریت غالب باغات فندق به‌صورت سنتی است و اغلب درختان به روش چند تنه تربیت می‌شوند که بایستی با آموزش و برنامه‌های ترویجی؛ باغداران را به تربیت درختان تک تنه و یا حداکثر سه تا پنج تنه برای رسیدن به تولید بیشتر تشویق کرد.

اکبری؛ توسعه باغات در اراضی شیب‌دار و کمک به توسعه باغات از طریق یارانه نهال و اندام‌های تکثیری را از برنامه‌های در دست اقدام این مدیریت برای محصول فندق دانست.

این مقام مسئول؛ تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه‌ها و تغذیه و کود دهی مناسب را از مهم‌ترین برنامه‌های پشنهادی ذکر کرد که می‌تواند در رشد و توسعه این محصول نقش بسزایی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.