اسدالله خموشی که درباره اخبار منتشرشده و گزارشهای رسیده از قوچان مبنی بر کمبود نان با ایسنا گفتوگو کرده است، افزود: سهمیه آرد هیچ نانوایی در شهرستان قوچان کاهش نیافته و حتی برای برخی نانواییهایی که در مسیرهای پرتردد زائری و مسافری قرار دارند، افزایش سهمیه نیز داشتهاند.
او گفت : دولت به ازای هر نفر هفت کیلو و پانصد گرم سرانه قانونی مصرف آرد مقرر کرده، در صورتی که این رقم در شهرستان قوچان حدود 9 کیلوگرم است، یعنی سرانه آرد در قوچان بالاتر از سرانه کشوری است.
خموشی در عین حال از برگزاری جلسه کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان شهرستان در روز گذشته در محل فرمانداری خبر داد و افزود: هم اکنون تیم بازرسی متشکل از بازرسان شرکت غله، اداره صمت ( صنعت ، معدن و تجارت) ، اتحادیه نانوایان، شبکه بهداشت درمان آموزش پزشکی و تعزیرات حکومتی در سطح شهرستان به بازرسی از واحدهای نانوایی مشغول هستند.
رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی شهرستان قوچان در ادامه به دلایلی نیز اشاره کرد که به گفته او این روزها موجب افزایش مصرف نان در شهر قوچان شده و افزود: این روزها شاهد کمبود آرد و یا نان نیستیم بلکه به دلایل مختلف مصرف نان افزایش یافته است. قوچان شهری خوش آب و هواست و در مسیر تردد زائران حرم علی بن موسی الرضا(ع) قراردارد. برخی از مسافران این شهر را به عنوان مقصد سفر انتخاب میکنند و برخی مسافر عبوری هستند و به دلیل اطراق مسافران مصرف نان افزایش یافته است.
وی همچنین گفت : یکی دیگر از دلایل افزایش مصرف نان در این شهرستان، گرانی برنج، ماکارونی و سایر محصولات خوراکی و گرایش مردم به سمت مصرف نان است. همچنین در فصل گرما بیشتر به سمت مصرف غذاهای ساده تمایل داریم که به صورت عمده غذاهایی هستند که مصرف نان را افزایش میدهند.
رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی شهرستان قوچان همچنین با بیان این که در سنوات گذشته هم در این بازه زمانی یعنی از اواخر تیرماه تا نیمههای شهریور مصرف نان افزایش مییافته و مشکل شلوغی نانواییها هم تنها برای قوچان نیست، اضافه کرد: باتوجه به اینکه در حال حاضر فصل کار و کارگری و کشاورزی است و بسیاری از شهروندان قوچانی از این طریق کسب درآمد میکنند، به دلیل فعالیت بدنی بیشتر این قشر از جامعه به شکل طبیعی مصرف نان در فصل تابستان بیشتر از فصل زمستان است.
وی در ادامه بر لزوم فرهنگسازی برای شهروندان برای انتخاب زمان مناسب خرید نان تاکید کرد و افزود: پیک شلوغی نانواییهای ما از ساعت 20 تا 21:30 است و در دو ساعت اولیه آغاز فعالیت یعنی از ساعت 17 تا 19:30 نانواییها خلوت و پیشخوانها پر از نان است. همچنین شیفت صبح هم استقبال از نان کمتر است و نان نانوا به فروش نمیرود و نانوا مجبور میشود، نان خود را به مراکز جمعآوری نان خشک بدهد، چون متاسفانه به دلیل گرانی جو در این ایام، قیمت نان خشک از قیمت نان بالاتر رفته است، بنابراین شهروندان خرید نان خود را به آخر شب موکول نکنند.
خموشی در ادامه با تاکید بر بازرسی از نانواییها توسط دستگاههای مسئول در پی تشکیل کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان شهرستان قوچان گفت: وظیفه ما تشدید نظارتها و کنترل بیشتر است. وقتی بازرسی مناسب باشد، نانوا خیلی از مسائل را رعایت میکند و حواسش هست که آردفروشی نکند و عرضه آرد و نان خارج از شبکه نداشته باشد.
رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی شهرستان قوچان در پایان با بیان این نکته که شهرستان قوچان بالاترین میزان سرانه آرد در استان خراسان رضوی را داراست، گفت: قول میدهم در چند روز آینده با تشدید نظارتها همه مشکلات به وجود آمده برطرف شود و به نتایج خوبی برسیم، اما باید فرهنگسازی را در اولویت کار خود قرار دهیم.
انتهای پیام
نظرات