• چهارشنبه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 98053014613
  • منبع : نمایندگی خراسان شمالی

یک مسئول:

مصرف بیش ‌از حد روغن‌ خطر ابتلا به انواع سرطان‌ را افزایش می‌دهد

روغن

‌مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف بیش‌از حد انواع روغن‌ها علاوه بر ایجاد چاقی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در میان روغن ها، انواع روغن‌های مایع گیاهی به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع، به میزان کمتری سلامتی را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری با کاهش کلسترول برای سلامت قلب مفید هستند.

علیزاده با بیان اینکه مواد غذایی نظیر ماهی، زیتون و مغزها حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مناسب و مطلوب هستند، خاطرنشان کرد: روغن ماهی حاوی مقادیر فراوانی اسید چرب امگا۳ است.

وی افزود: روغن زیتون نیز به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع از جمله اسید اولئیک و آنتی اکسیدان‌های طبیعی برای سلامت قلب و عروق مفید است.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه اظهار کرد: انواع روغن زیتون از لحاظ ترکیبات با یکدیگر متفاوت است؛ به طوری که ارزش تغذیه‌ای روغن زیتون بکر (تصفیه نشده) از روغن زیتون مخلوط و حتی روغن زیتون تصفیه شده بیشتر است.

علیزاده ادامه داد: روغن زیتون بکر به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E ، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید چرب ضروری اولئیک (امگا۹) ارزش غذایی بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی برای مصارف دیگر نظیر پخت‌وپز، سرو سالاد و روی برنج توصیه نمی شود.

وی با اشاره به اینکه روغن هسته انگور نیز که برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی_عروقی موثر است، اما سریع‌تر از سایر روغن‌ها اکسید می‌شود، گفت: به همین دلیل این روغن برای مصارف سرخ کردنی مناسب نیست و فقط برای مصارف سرد مانند ریختن بر روی سالاد استفاده شود.

علیزاده اضافه کرد: بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برای تامین اسیدهای چرب ضروری بدن می‌توان روغن زیتون به غذا اضافه کرد یا گردو را همراه صبحانه و زیتون کم نمک را همراه با غذا مصرف کرد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.