• دوشنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98061105719
  • خبرنگار : 71577

دستور عملیات بازار باز صادر شد

دستور عملیات بازار باز صادر شد

رئیس کل بانک مرکزی گفت که این نهاد مصمم به تغییر کانال انتقال اثر پول پرقدرت به نقدینگی با راه‌اندازی عملیات بازار باز است.

به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی _رئیس کل بانک مرکزی_ در پیامی اینستاگرامی با بیان اینکه ترازنامه بانک مرکزی یا همان حجم پول پرقدرت از دو مسیر بزرگ می‌شود، نوشت: «یک مسیر افزایش خالص خرید ارزهای خارجی توسط بانک است. این ارزها عمدتا مربوط به درآمدهای نفتی دولت صندوق توسعه ملی هستند. این بسط ترازنامه مربوط به عرضه برون‌زای ذخایر است. یک مسیر دیگر افزایش بدهی بانک‌ها یا دولت به بانک مرکزی است. این افزایش بدهی مربوط به تقاضای درون‌زای اقتصاد است».

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هرگونه کسری بودجه دولت به صورت مستقیم و یا از طریق ترازنامه بانک‌ها منجر به انبساط ترازنامه بانک مرکزی می‌شود، ادامه داد: «بدیهی است اگر بانک مرکزی روی ترازنامه کنترل نداشته باشد به سختی می‌تواند نقدینگی را با ابزار و غیرموثر سپرده قانونی و مدیریت و جیره‌بندی اعتبارات کنترل کند. به همین دلیل بانک مرکزی مصمم  به تغییر کانال انتقال اثر پول پرقدرت به نقدینگی با راه‌اندازی عملیات بازار باز است».

همتی اضافه کرد: «با این روش بانک مرکزی همانند تجربه بسیاری از بانک‌های مرکزی دنیا به جای کنترل مقدار پول به کنترل قیمت پول می‌پردازد. لذا قطع ارتباط بین حجم پول پرقدرت با نقدینگی با اجرای کانال نرخ سود در بازار بین بانکی و اجرای عملیات بازار باز حاصل خواهد شد».

او در پایان این پیام اینستاگرامی خاطرنشان کرد: «یاری و مساعدت همکارانم در بخش های مرتبط دولت برای کنترل و جبران کسری بودجه از طریق انتشار تدریجی ولی محتاطانه اوراق خزانه و نیز مدیریت اضافه‌برداشت‌های بانک‌ها شرط مهم موفقیت است. بانک مرکزی از تمام ابزارهای خود برای مهار تورم بهره می‌گیرد».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۱ ۱۹:۲۶

اگر واقعا قرار باشد نقدینگی مردم را به سمت اسناد خزانه سوق دهیم و جذابیت خرید این اوراق را نسبت به سایر گزینه های سرمایه گذاری افزایش دهیم، با نرخ سودهای فعلی بعید است. مثلا قیمت اسناد خزانه سررسید 24 ماه آینده (یعنی انتهای مردادماه سال 1400) بگونه ای است که در حال حاضر، 50% سود برای دو سال به خریدار تعلق میگیرد در حالیکه نرخ تورم رسمی کشور بالای 40% در سال است بنابراین فروش اسناد خزانه در حجم بالا به مردم، مستلزم کاهش قیمت این اوراق بگونه ای است که خریدار آن، نه تنها بر نرخ تورم میانگین کشور غلبه کند بلکه سودخالص نسبت به تورم نیز بدست آورد. مثلا همین اوراق سررسید دو سال دیگر، باید قیمتش (امروز) حدود 55000 تومن برای هر ورق باشد در حالیکه 66500 تومن قیمت گذاری شده و اصلا به صرفه نیست ! تازه ریسک این موضوع که اصلا دو سال دیگر "نقد" بشود یا نه، بماند !!!