• شنبه / ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98062310587
  • منبع : نمایندگی زنجان

مادران باردار مواظب باشند، دیابت در کمین است

دیابت

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: حدود 5 درصد زنان باردار در اواخر بارداری به دیابت مبتلا می‌شوند.

محمدرضا صائینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: حدود 3 تا 5 درصد زنان باردار به ویژه در اواخر دوران بارداری، به دیابت مبتلا می‌شوند. اگرچه این نوع دیابت معمولا بعد از زایمان و با به دنیا آمدن نوزاد از بین می‌رود، ولی ممکن است در بارداری‌های بعدی دوباره ظاهر می‌شود.

وی افزود: حدود 50 درصد زنانی که طی دوران بارداری دچار دیابت می‌شوند ممکن است به طور دائمی به این بیماری مبتلا شوند. رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری تقریبا مشابه رژیم‌های مناسب برای سایر انواع دیابت 1 و 2 است. رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری نیز مشتمل بر یک رژیم متعادل همراه با مصرف غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، پرنمک و یا حاوی شکر است .

این مسئول تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از دیابت توصیه می‌کند که روزانه حداکثر 5 درصد انرژی مورد نیاز بدن از طریق قندها تامین ‌شود. مقدار توصیه شده قند و شکر مصرفی از کل موادغذایی که در طول روز مصرف می‌شود نباید بیش‌تر از 25 گرم یا 5 قاشق مرباخوری باشد .

صائینی ادامه داد: پیشگیری از دیابت دوران بارداری کاهش وزن قبل از اقدام به باردار شدن درصورتی که فرد دچار اضافه وزن باشد، ترک سیگار، استفاده از یک رژیم غذایی مناسب، ورزش و تحرک کافی از جمله راه‌های موثر در پیشگیری از دیابت بارداری هستند. استفاده از پنج گروه اصلی غذایی(نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، میوه‌ها و سبزی‌ها) و رعایت تعدل و تناسب در رژیم غذایی نیز در پیشگیری از دیابت بارداری بسیار موثر است .

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اصلاح عادات غذایی در دوران بارداری، اظهارکرد: کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی شامل  مصرف غذاها به صورت آب‌پز، بخارپز یا کبابی، خودداری از سرخ کردن زیاد غذا و ترجیحا تفت دادن آن‌ها با مقدار کم روغن، کاهش مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، سرشیر، چیپس و ..، خودداری از مصرف چربی های حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس از جمله روغن حیوانی، روغن نباتی جامد و نیمه جامد، کره، پیه و دنبه است .

این مسئول خاطرنشان کرد: کاهش مصرف مواد قندی شامل پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته‌ای مانند برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک و شکلات، کاهش مصرف قندهای ساده مانند قند، شکر، شیرینی، شکلات، نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی، کاهش مصرف نمک، پرهیز از مصرف بیش از حد غذاهای شور مانند ماهی‌ دودی، آجیل شور و انواع چیپس‌های شور، کاهش مصرف غذاهای کنسرو شده، سوسیس و کالباس، مواد غذایی بسته‌بندی شده آماده و داشتن برنامه مرتب ورزشی( پیاده‌روی تند) و هر بار مدت 30 دقیقه از دیگر اقدامات در جلوگیری از بروز دیابت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.