• یکشنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98062411269
  • منبع : نمایندگی مرکزی

سرمازدگی و هجوم ملخ ها ترمز عملکرد پسته ساوه کشید

پسته

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: هجوم ملخ‌ها و سرمازدگی بهاره سرعت عملکرد تولید پسته این شهرستان را کاهش داد .

محمودرضا خلیلی در گفت ‌ وگو با خبرنگار ایسنا، سطح زیر کشت پسته بارده در ساوه را بالغ بر دو هزار هکتار بیان کرد و گفت: 1300 هکتار از باغات غیربارده هستند و در مجموع سطح باغات پسته این شهرستان سه هزار و 300 هکتار است.

وی با اشاره به اینکه قبل از سرمازدگی سال 1395 سطح باغات ساوه دو هزار و 500 هکتار بوده است، افزود:  افزون بر 800 هکتار از باغات پسته این شهرستان پس از سرمازدگی سال 1395 که منجر به از بین رفتن بیش از 90 درصدی باغات انار و زیتون ساوه شد، احداث و به باغ پسته تبدیل شده است.

خلیلی عمده ارقام پسته تولیدی این شهرستان را احمدآقایی بیان کرد و افزود: اکثر باغات قدیمی که ارقامی نظیر فندقی را داشتند اقدام به تغییر رقم با اجرای عملیات پیوند کردند تا به احمد آقایی تبدیل کنند. همچنین ارقامی نظیر اکبری و کله قوچی نیز در این شهرستان کشت می شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه عمده باغات پسته شهرستان ساوه جوان بوده و هنوز به مرحله باردهی انبوه نرسیده است میزان تولید پسته در سالجاری نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است و قطعا در سال‌های آینده میزان برداشت در هر هکتار با افزایش قدمت باغات، رشد قابل توجهی خواهد داشت.

این مقام مسئول گفت: سرمازدگی بهاره و هجوم ملخ‌ها در منطقه دشت لوئین اجازه افزایش عملکرد در سطح شهرستان نداد و به نظر می رسد برداشت پسته در ساوه از روزهای نخست مهرماه آغاز شود.

وی به کیفیت بالای محصول تولیدی پسته ساوه اشاره کرد و افزود: پسته ساوه یکی از بهترین محصولات تولیدی کشور از نظر کیفی است. پیش بینی می‌شود در سالجاری میزان برداشت پسته در ساوه به حدود 1700 تن برسد که بالغ بر 80 درصد محصول تولیدی از قابلیت صادراتی برخوردار است.

وی آلودگی پسته به آفلاتوکسین را یک مشکل در صادرات عنوان کرد و گفت: در کشورهای اروپایی نسبت به موضوع آلودگی پسته به آفلاتوکسین حساسیت زیادی وجود دارد و خوشبختانه با نمونه برداری‌های صورت گرفته در مرحله فرآوری و خشک کنی تاکنون این آلودگی مشاهده نشده است.

معاون جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه این شهرستان رتبه دوم استان مرکزی را در تولید پسته پس از شهرستان زرندیه به خود اختصاص داده است، گفت: پسته تولیدی ساوه از لحاظ کیفیت، طعم، اندازه و مرغوبیت با محصول نقاط پسته خیز کشور برابری می کند و برای این شهرستان  ارزآوری مستقیم دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.