• یکشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۳
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 98071410867
  • منبع : نمایندگی اردبیل

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل خبرداد؛

فعالیت 15 باب کشتارگاه صنعتی و سنتی دام و طیور در اردبیل

۷

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در حال حاضر 15 باب کشتارگاه صنعتی و سنتی دام و طیور تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح استان فعالیت می‌کنند.


به گزارش ایسنا، صادق صالحی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فعالیت‌های دامپزشکی نمود بیرونی در جامعه ندارد، اظهار کرد: دامپزشکی در بحث زیرساخت‌ها یکی از ارگان‌های تأثیرگذار جامعه است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی حرفه‌ای متنوع با حوزه عملکردی و اثرگذاری بسیار وسیع و گسترده است، خاطرنشان کرد: دامپزشکی از راه‌های مختلف در سلامت، اقتصاد و پیشرفت جامعه تاثیرگذار است و علاوه بر آن در بهداشت و مبارزه با بیماری‌های دامی و افزایش بهره‌وری تولیدات دامی و امنیت سرمایه‌گذاری نقشی مهم ایفا می‌کند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تصریح کرد: محوری‌ترین فعالیت دامپزشکی در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی جامعه و امنیت غذایی مردم است و نظارت بهداشتی بر فرآورده‌های خام دامی لازمه رسیدن به هدف تغذیه یک جامعه سالم است و قطعا این فعالیت‌ها در حوزه فعالیت‌های تغذیه‌ای مردم صورت می‌گیرد.
صالحی با اشاره به اینکه یکی از حوز‌های فعالیت دامپزشکی در زمینه بهداشت عمومی، نظارت بهداشتی بر کشتارگاه‌های دام و طیور است، گفت: در حال حاضر 15 باب کشتارگاه صنعتی و سنتی دام و طیور در اردبیل فعال است که از این تعداد چهار باب کشتارگاه صنعتی طیور، سه باب کشتارگاه صنعتی دام و 8 باب کشتارگاه سنتی دام می‌باشند که در تمامی این کشتارگاه‌ها ناظران فنی و بهداشتی دامپزشکی و ناظران روحانی ذبح شرعی بر مراحل کشتار نظارت دارند و تمام مراحل کشتاری با دقت و حساسیت خاص رصد می‌شود.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته بیش از13 میلیون و 200 هزار قطعه طیور در 5 کشتارگاه صنعتی طیوراستان تحت بازرسی بهداشتی و فنی کارشناسان دامپزشکی به صورت کاملا بهداشتی و بسته‌بندی هویت‌دار وارد چرخه مصرف شده است، افزود: ذبح طیور و تمامی مراحل کشتار در کشتارگاه‌های طیور که همگی صنعتی هستند، تحت نظارت بهداشتی و فنی دامپزشکی انجام می‌شود.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل ادامه داد: در همین مدت 168 هزار و 545 رأس دام سنگین و سبک در سه باب کشتارگاه صنعتی دام و 8 باب کشتارگاه سنتی دام استان ذبح و پس از انجام فرآیند بازرسی‌های بهداشتی و فنی وارد بازار مصرف شده است.
صالحی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه در سال‌های اخیر کشتارگاه‌های سنتی استان ساماندهی شده‌اند ولی همچنان مصمم به تجمیع این واحدهای کشتارگاهی در کشتارگاه‌های صنعتی دام استان هستیم.
وی با تأکید بر اینکه حساس‌ترین بخش روند تولید بهداشتی گوشت و فرآورده‌های گوشتی در مراحل کشتار در کشتارگاه‌ها اتفاق می‌افتد، گفت: بهداشت گوشت و فرآورده‌های گوشتی ارتباط مستقیم با سلامت و بهداشت مردم دارد و رعایت اصول بهداشتی در کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه در تأمین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه بسیار حائز اهمیت است.
صالحی یکی از مهمترین دغدغه‌های دامپزشکی را برخورد با فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی دانست وافزود: رعایت استانداردها ضامن سلامت و رضایت مصرف کننده است و عرضه فرآورده‌های خام دامی مشروط به آگاهی جامعه از شرایط تولید، نگهداری و مصرف این فرآورده‌ها است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 3 هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های دامی در سطح استان تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی هستند، تصریح کرد: 82 هزار و 657 مورد بازدید از این اماکن در این مدت انجام شده و در مجموع 76 هزار و 243 کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی آلوده، غیربهداشتی و تاریخ منقضی کشف و ضبط شده است.
صالحی بیان کرد: 470 متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه در این مدت به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در پایان به مردم توصیه کرد؛ گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های گوشتی مورد نیاز خود را ترجیحا به صورت بسته‌بندی کددار و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کرده و هنگام خرید گوشت قرمز حتما به مهر بهداشتی دامپزشکی و لیبلی که به همین منظور در لاشه‌ها الصاق می‌شود دقت کافی را داشته باشند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.