• یکشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98072820202
  • خبرنگار : 50031

مدیرکل قرنطینه حفظ نباتات کشور:

تسهیل تجارت از وظایف مهم قرنطینه است

قرنطینه

ایسنا/فارس مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه وظیفه قرنطینه جلوگیری از ورود آفات و بیماری‌ها و استقرار و انتشارشان در کشور است، گفت: علاوه بر این تسهیل تجارت از وظایف مهم قرنطینه است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس، مریم جلیلی مقدم در نشست "بررسی وضعیت قرنطینه و مشکلات صادرات انجیر استهبان" افزود: توسط مجمع عمومی سازمان ملل، سال 2020 میلادی به عنوان "سال قرنطینه و بهداشت گیاهی" نامگذاری شده است و کشورها باید سطح آگاهی مردم را نسبت به فعالیت قرنطینه گیاهی بالا ببرند.

جلیلی‌مقدم در مورد ارتقاء کیفییت انجیر استهبان نیز گفت: فراهم کردن زمینه صادرات از مبدأ تولید یعنی شهرستان استهبان، یکی از خواسته‌های تولید کنندگان این محصول است و قرنطینه هیچ مشکلی برای تحقق این درخواست ندارد مشروط بر اینکه گمرک استان یا شهرستان زیر ساخت‌ها و امکانات اظهار گواهی و اظهار محموله را داشته باشد و مستقر کند.

وی با بیان اینکه امکان ایجاد گمرک تخصصی برای محصول انجیر در استهبان وجود دارد، یادآور شد: با توجه به نوع محصول، آفات و بیماری‌ها، بسیاری از کشورها گمرک‌های تخصصی را ایجاد و آزمایشگاه تخصصی و کارشناسان متخصص را مستقر کرده‌اند.

مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور افزود: با توجه به اینکه کارشناس قرنطینه استهبان نسبت به سایر کارشناسان استان، علم و آگاهی بیشتری در ارتباط با انجیر دارند، از این رو صدور گواهی بهداشت از استهبان مورد تایید این دفتر است.

سختگیری در صدور گواهی قرنطینه خواسته صادرکنندگان انجیر است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز گفت: برای حفظ هویت انجیر ایران و استهبان تولید کنندگان و صادرکنندگان این محصول خواستار سختگیری در صدور گواهی قرنطینه هستند.

محمدمهدی قاسمی افزود: رسالت قرنطینه کشاورزی، نظارت دقیق بر کالاهای صادراتی است چرا که عرضه کالای نامرغوب به خارج از کشور، اعتبار کشور را به خطر می اندازد.

او ادامه داد: به زودی انجیرستان دیم استهبان ثبت جهانی خواهد شد در نتیجه یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست "انجیر استهبان" ایجاد می‌شود که امیدواریم به باغداران و صادرکنندگان این محصول نیز کمک شود.

قاسمی با اشاره به ضرورت آموزش رفتار فنی به کشاورزان، تصریح کرد: از ظرفیت مرکز تحقیقات انجیر به منظور تولید محصول انجیر گواهی شده و با کیفیت استفاده شود.

وی با بیان اینکه استفاده از بَر انجیر بیشتر و آبیاری اضافه تر باعث کاهش کیفیت انجیر می شود، یادآور شد: علاوه بر این آبیاری بیش از حد صدماتی به منابع زیرزمینی وارد می کند و به منظور حفظ کیفیت انجیر استهبان مدیریت آبیاری و سم پاشی بی رویه انجیر باید توسط مردم انجام شود.

استهبان پایانه صادراتی محصول انجیر در ایران باشد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان نیز با اشاره به اینکه افرادی با کارت های بازرگانی یکبار مصرف اقدام به صادرات انجیر می کنند، گفت: درخواست صادرکنندگان این است که استهبان پایانه صادراتی محصول انجیر در ایران باشد.

مهدی اعیان منش با بیان اینکه تقریبا 99 درصد صادرکنندگان در این شهرستان هستند، افزود: به منظور "حفظ هویت انجیر استهبان" این افراد خواستار سخت گیری در زمینه صدور گواهی قرنطینه و مساعدت گمرک در زمینه صادرات انجیر از شهرستان استهبان هستند.

به گفته وی استهبان با سطح زیر کشت 24 هزار و 500 هکتار انجیردیم و تولید سالانه حدود 15 هزار تن، رتبه اول سطح و تولید در ایران دارد.

اعیان منش اظهار کرد: بیش از نیمی از انجیر استهبان استاندارد است و اقدامات اولیه برای دریافت گواهی آی سی ام، برای دو باغ انجیر به مساحت‌های  16 و 7 هکتار انجام شده و سایر مزارع نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.