• سه‌شنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 98081408350
  • خبرنگار : 50061

افزایش ۳۰ درصدی تولید محصولات زراعی در قزوین

تعاونی‌های تولید کشاورزی

ایسنا/قزوین مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: در سال زراعی ۹۷-۹۸ سطح زیر کشت استان ۱۰ درصد و میزان تولید نیز ۳۱ درصد افزایش پیدا کرد که این افزایش به‌دلیل افزایش بارندگی در پاییز ۹۷ و بهار ۹۸ بوده است.

تورج بنیادی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در سال زراعی ۹۷-۹۸ بیش از ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی استان سطح زیر کشت محصولات بهاره و پاییزه رفت که از این میزان برداشت دو میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۷۹ تُن محصول برآورد شده است.

وی ادامه داد: محصولات زراعی شامل غلات، حبوبات، صیفی‌جات، صنعتی، علوفه‌ای است؛ در سال ۹۶-۹۷ سطح زیر کشت ۲۴۵ هزار و ۲۷۳ هکتار بوده است که میزان دو میلیون ۱۲۹ هزار و ۹۱۵ تُن محصول برداشت شد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: در سال زراعی ۹۷-۹۸ سطح زیر کشت استان ۱۰ درصد و میزان تولید نیز ۳۱ درصد افزایش پیدا کرد که این افزایش به دلیل افزایش بارندگی در پاییز ۹۷ و بهار ۹۸ بوده است.

وی عنوان کرد: با هماهنگی آب منطقه‌ای استان قزوین آب مازاد دشت قزوین و سرریز سد طالقان در اختیار کشاورزان قرار گرفت به همین جهت میزان تولید در استان مطلوب بود به‌گونه‌ای که میزان سطح زیر کشت ذرت علوفه‌ای از ۱۷ هزار هکتار در سال گذشته به ۲۵ هکتار افزایش پیدا کرد.

بنیادی اعلام کرد: ۱۷ هزار و ۲۰۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت حبوبات رفت که ۸۹۸۶ تُن محصول برداشت شد؛ همچنین در ۹۳۲۴ هکتار از اراضی نیز سبزی و صیفی کشت و مجموع ۴۹۶ هزار و ۱۰۶ تُن محصول برداشت شد.

وی گفت: محصولات جالیزی در ۳۸۰۰ هکتار کشت و ۱۳۳ هزار و ۵۵۰ تُن محصول تولید شد و در محصولات علوفه‌ای نیز ۵۱ هزار و ۴۳۹ هکتار به زیر کشت این محصولات رفت که در مجموع یک‌میلیون و ۶۷۶ هزار و ۷۷۰ تُن محصول برداشت شد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان نیز به زیر کشت محصولات صنعتی رفت که بالغ‌بر ۴۰ هزار تُن محصول برداشت شد.

وی با اشاره به کشت محصولات کم آب بر در ۱۴۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی اشاره کرد: در سال زراعی جاری تلاش کردیم تا محصولات کم آب بر مانند خُلدر، ماشک، کینه‌‍وا و ارزن را جایگزین محصولات پر آب از قبیل خربزه و هندوانه کنیم.

بنیادی تشریح کرد: پنبه ازجمله محصولات صنعتی است که در چند سال گذشته به دلیل عدم صرفه اقتصادی از چرخه تولید خارج‌شده بود ولی امسال با توجه به نیاز صنایع نساجی استان کشاورزان در فصل بهار اقدام به کشت کردند و در حال حاضر شاهد برداشت این محصول هستیم.

وی اشاره کرد: با هماهنگی شهرستان بوئین‌زهرا ۱۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی به کشت پنبه اختصاص پیدا کرد و از هر هکتار به‌طور متوسط چهار تُن محصول برداشت می‌شود؛ پنبه محصولی کم آب بر است و در اراضی غیر حاصلخیز و فقیر نیز رشد می‌کند به همین جهت نتایج خوبی می‌توان از این محصول گرفت.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: دولت با توجه به شرایط خاص جهت بهره‌برداری از آب برای کشت برنج در ۱۶ استان محدودیت در نظر گرفته و آن را ابلاغ کرده که قزوین جزو آن استان‌ها است.

وی افزود: در استان قزوین برنج در چهار منطقه، الموت، رجایی دشت، رازمیان و طارم سفلی کشت می‌شود که سالانه ۳۶۵۰ هکتار زیر کشت این محصول رفته و ۱۴ هزار تُن شلتوک و ۱۰ هزار تُن برنج سفید تولید می‌شود.

بنیادی تصریح کرد: شالیزارهای استان قزوین توسط آب‌های سطحی و رودهایی از قبیل نینه رود، اندج، طالقان رود و رودخانه‌های فصلی الموت تأمین می‌شود به همین جهت یکی از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی این است که برای استان قزوین از این قاعده مستثنا شود.

وی ادامه داد: به کشاورزان آموزش‌های لازم ارائه می‌شود تا از آب رایگان رودخانه‌ها استفاده بهینه داشته و به‌منظور بهره‌وری حداکثری کانال‌های آب را اصلاح کنند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در پایان یادآور شد: در الموت شالی‌کاری محل اصلی ارتزاق مردم این منطقه است و به همین جهت تلاش داریم تا با اصلاح روش‌ها تولید و بهره‌وری را افزایش دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.