• شنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98081810681
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

"نخودبریزی" خمینی‌شهر ثبت ملی شد

نخود

ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان خمینی‌شهر گفت: طی ابلاغیه‌ای از وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نخودبریزی خمینی‌شهر ثبت ملی شد.

علیرضا حبیبی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در این ابلاغیه با امضای علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و عباس رضایی استاندار اصفهان آمده است که «پرونده مهارت تهیه نخودچی بریزی شهرستان خمینی‌شهر با اقبال و تقدیر اعضای شورای ثبت میراث معنوی در فهرست آثار ملی به شماره 1724 ثبت شده است. بدیهی است لزوم شناسایی و حفظ میراث ناملموس باید به اندازه میراث ملموس مورد توجه قرار گیرد.»

وی با بیان اینکه برای شناسایی آثار ناملموس نیازمند مشارکت مردمی هستیم، گفت: برای شناسایی آثار ناملموس به مشارکت عمومی و همراهی فرهیختگان در معرفی آداب و رسوم شهرستان خمینی‌شهر نیازمندیم. از همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنیم تا میراث معنوی محله، و زادگاه خود را که از آن اطلاع کامل دارند به این اداره اعلام کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان خمینی‌شهر در مورد حمایت از پیشنهادهای ارسال شده برای ثبت در فهرست میراث معنوی قول همکاری داد و افزود: ثبت میراث معنوی و طبیعی از مهم‌ترین اولویت‌های سازمان میراث فرهنگی در سال ۹۸ است.

حبیبی از تلاش برای ثبت ملی قصه‌های بومی و نان سنتی شهرستان خمینی‌شهر خبر داد و تصریح کرد: این دو اثر ارزشمند به زودی ثبت ملی خواهد شد.

نخودچی بریزی خمینی‌شهر مهارتی منحصر به فرد است که از قدیم‌الایام توسط نخودبریزها در بازار ورنوسفادران و برخی دیگر از مناطق شهرستان تولید می‌شود. بنابر اعلام اداره صنعت، معدن و تجارت، سالانه ۹۶۰ تن نخود و نخودچی در خمینی‌شهر تولید و به شهرهای مختلف کشور صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.