محمدرضا خدادادی در همایش خیرین مدرسه ساز روستای سعدالدین از توابع بخش خلیلآباد که با حضور جمعی از خیرین کشوری برگزار شد، عنوان کرد: در حال حاضر 70 درصد مدارس خراسان رضوی دارای استحکام نسبی و 30 درصد نیاز مند مقاوم سازی و تخریب و بازسازی هستند، در همین راستا تلاش میشود با اعتبارات دولتی و کمک خیرین تعداد مدارس پایدار و استحکام نسبی را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: اغلب مدارسی که بیشتر نیازمند تخریب و بازسازی و غیر مقاوم هستند در شهرهای بزرگ از جمله مشهد و نواحی آن و شهرهای همانند کاشمر، سبزوار و تربت حیدریه قرار دارند.
خدادادی اظهار کرد: اکثر شهرهای کوچک و روستاها دارای مدارسی با استحکام بالا هستند، با کمک خیرین توانستیم سال گذشته با استان بعد از خودمان که در رتبه دوم کشور قرار دارد 200 کلاس و امسال 400 کلاس درس فاصله داشته باشیم، که امیدواریم این فاصله بیشتر شود.
وی تصریح کرد: برای اولین بار مجمع خیرین در سال 1377 در خراسان بزرگ شکل گرفت و سپس مجمع خیرین مدرسه ساز کشور راهاندازی شد، خوشبختانه خیرین همیشه همراه مسئولان بوده و در این موقعیت اقتصادی خاص در امر مدرسه سازی حتی از مسئولان نیز سبقت گرفتهاند.
خدادادی گفت: اغلب اعتبارات دولتی در تناسب با کمکهای خیرین کمتر است به گونهای که اکنون در خراسان رضوی 60 درصد هزینهها از محل کمکهای خیرین و 40 درصد از اعتبارات دولتی تامین میشود، البته دولت تلاش میکند پروژههایی که سهم خیرین در آنها تکمیل شده را تکمیل و به سرانجام برساند.
وی ادامه داد: تاکنون یک هزار و 204 کلاس درس را تحویل دادهایم و در حال تکمیل کردن 726 کلاس درس دیگر در سطح استان هستیم، که امیدواریم تا مهرماه سال آینده این تعداد کلاس درس تکمیل و تحویل گردد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی بیان کرد: تاکنون 20 جشنواره خیرین مدرسه ساز در سطح استان خراسان رضوی برگزار شده است، در بیستمین جشنواره تعهد خیرین برای خرداد سال 1399 بالغ بر 120 میلیارد تومان اعلام شده که امیدواریم تا خرداد سال آینده شاهد افزایش میزان این تعهد باشیم.
وی در ادامه افزود: از خیرین میخواهیم همان گونه که در امر مقدس فضای آموزشی ما را همراهی میکنند در استاندارد سازی سیستم گرمایشی و تجهیزات کمک آموزشی مدارس که در امر آموزش تاثیر بسیاری دارد نیز ما را کمک کنند.
دعا میکنیم باران نیاید
در این جلسه مدیر آموزش و پرورش خلیلآباد گفت: اگرچه نیروی انسانی خوب میتواند یک کشور را نجات دهد اما این آموزش و پرورش است که نیروی انسانی را رشد و تعالی میدهد.
محمود روشندل عنوان کرد: همه روانشناسان و مشاوران تاکید بر این دارند همان گونه که یک معلم خوب میتواند در یک مدرسه تأثیر گذار باشد یک فضای آموزشی مناسب هم میتواند دانش آموزان با استعداد و با نشاطی را پرورش دهد.
وی گفت: اگرچه برخی فکر میکنند خلیلآباد به دلیل نزدیکی به کاشمر شهری برخوردار است اما براساس آمار اعلام شده میانگین کلاسهای غیر استاندارد در ایران 38 درصد است اما این آمار در شهرستان خلیلآباد 43 درصد بوده و از میانگین کشور نیز بالاتر هستیم.
مدیر آموزش و پرورش خلیلآباد بیان کرد: متأسفانه شهر خلیلآباد بسیار مظلوم واقع شده، مدارسی در این منطقه داریم که دعا میکنیم به دلیل وضعیتی که دارند، باران نبارد تا نکند سقف یکی از این کلاسها روی سر دانشآموزان پایین بیاید.
روشندل 10 درصد مدارس شهرستان را تخریبی و 50 درصد مدارس را نیازمند مقاوم سازی اعلام کرد و افزود: اکنون 10هزار دانشآموز در 100 مدرسه مشغول به تحصیل هستند.
در ادامه مدیرعامل موسسه پویا گفت: با وجود مسئولان و خیران در منطقه بدون شک قدمهای مثبت بعدی را در منطقه برمیداریم، اکنون برای منطقه خلیلآباد 4 پروژه پیشبینی شده البته یک پروژه دیگر به دلیل عدم استحکام کافی فعلاً متوقف شده است.
حسن ماهوتچیان عنوان کرد: اگرچه با کمک خیران منطقه اگر لازم باشد سالنهای ورزشی را احداث خواهیم نمود، اما باید در سایه دولت تدبیر و امید حرکت کنیم، بدون آنها نخواهیم توانست خود سرانه تصمیم گیری نماییم و برای دولت تعهد ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: مشکلات حوزه آموزش و پرورش شهرستان خلیلآباد آنقدر زیاد است که نمیشود در یک جلسه برای تمامی آنها تصمیم گیری نمود، اما به اندازه توانمان کمک خواهیم کرد.
مدیرعامل موسسه پویا اظهار کرد: ما همه ایرانی هستیم و درد و غم و مشکلات یکدیگر را داریم، ایرانی بودن فارس، کرد و بلوچ نمیشناسد همه باید به یکدیگر کمک کرده و برای داشتن ایرانی آباد تلاش کنیم.
به گزارش ایسنا؛ با حضور خیران یک باب مدرسه در روستای ایور از توابع بخش کوهسرخ افتتاح و از وضعیت مدارس روستای سعدالدین در شهرستان خلیلآباد نیز بازدید شد.
انتهای پیام
نظرات