عباسعلی منصوری آرانی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص روز ۱۰ آذر که به نام روز مجلس نامگذاری شده است و تأثیر مجلس در جامعه امروز، اظهار کرد: روز مجلس را گرامی میداریم چراکه مجلس نماد دموکراسی و تأثیرگذاری مردم در هر کشوری است. طبیعتاً برای هر کشور و جامعهای که قصد دارد توسعه پیدا کند بسیار مهم و مبنایی است. تمام کشورهای دنیا سعی کردهاند به این سمت پیش بروند، البته در برخی از کشورها مجلس توسط مردم تعیین نمیشود.
وی افزود: بعد از مشروطه همواره با فراز و نشیبهای مختلف مجلس داشتهایم و پس از انقلاب اسلامی هم امام راحل فرمودند مجلس در رأس امور است. اتفاقاً مجالس اولیه بعد از انقلاب خیلی خوب کار کردند و کارآمد بودند چرا که دو وظیفه اصلی قانونگذاری و نظارت را که بر دوش مجلس است به خوبی انجام دادند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، گفت: مدیریت کشور متأثر از مجلس است. پس اگر نقدی بر نحوه مدیریت در کشور داریم به همان میزان به مجلس بر میگردد که نتوانسته یک ریلگذاری درست و یا نظارت قوی داشته باشد.
وی گفت: قطعاً میزان تأثیرگذاری مجلس کنونی نسبت به مجالس دهه ۶۰ و ۷۰ کمتر است. امروز این ناکارآمدی را از صحبت نمایندگان و نحوه قانونگذاری آنان میبینیم. نیروهایی که در مجالس اول وارد خانه ملت میشدند انقلابیتر، سادهزیستتر و شجاعتر بودند و با فضای اشرافی گری فاصله داشتند و از توده مردم بودند و توانسته بودند ساده زیستی خود را تا پایان دوره خدمتشان حفظ کنند و تمام دغدغهشان خدمت به جامعه بود و منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح میدادند.
نماینده سابق مردم کاشان در مجلس ادامه داد: امروز ما یک فاصله اخلاقی بین مجلس کنونی با مجلس اول و دوم میبینیم. لذا برای کارآمدی مجلس باید زمینههای فرهنگی و داشتن احزاب قوی را فراهم کنیم. مردم باید توجیه شوند که به چه افرادی رأی دهند و بخشهایی از حاکمیت هم باید یک سری از موضوعات را اصلاح کند. باید آسیبشناسی کنیم تا بتوانیم یک مجلس قوی بر اساس روشها و اخلاق شهید مدرس داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات