طاهر موهبتی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت همان سازمان خدمات درمانی سابق است که سالها پیش تشکیل شد و در حال حاضر حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار داده است.
وی تصریح کرد: حدود ۲۴۵۰ قلم دارو تحت پوشش خدمات بیمه سلامت و جزو بسته خدمت دارویی سازمان بیمه سلامت است که ۴۸۰۰ خدمت ارائه میشود و ۴۷ هزار لوازم مصرفی و پزشکی نیز تحت پوشش بیمه قرار دارد. در بخش بستری نیز ۹۰ درصد هزینهها توسط سازمان در خصوص تعرفه دولتی پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه ۷۰ درصد هزینهها، در بخش درمان سرپایی پرداخت میشود، گفت: در سال ۹۶ حدود ۱۹۰ میلیون بار مراجعه به مراکز تحت درمان سازمان داشتهایم و در سال ۹۷ به علت رفع همپوشانی این آمار کاهش پیدا کرد و امروزه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رفع همپوشانی چنددفترچهایها شده که اکنون این مسئله کاهش پیدا کرده است.
وی در رابطه با ایجاد پایگاه اطلاعات بیمهشدگان درمان کشور، اظهار کرد: پایگاه اطلاعات بیمهشدگان درمان کشور در دهه اول بهمنماه راهاندازی خواهد. پیشبینی میشود اگر اطلاعات برخط در اختیار این پایگاه قرار گیرد، یکی از پایگاههای مهم اطلاعاتی بخش درمان و بیماریهای کشور خواهد بود و همپوشانی نیز به حداقل خواهد رسید.
این مسئول در رابطه با هدفمند کردن بیمه رایگان به سمت گروههای نیازمند، افزود: متاسفانه در مقطعی به هر دلیلی بدون ارزیابی وسع افراد، برخی از افرادی که دارای توان مالی بودند، تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفته بودند و حتی کسانی که در گروههای تامیناجتماعی بودند نیز پس از ارائه بیمه رایگان مهاجرت کردند و بخش قابل توجهی از این افراد به صندوقهای قبلی خود بازگشتند.
موهبتی در رابطه با سازمان الکترونیک، تصریح کرد: علاوه بر پایگاه اطلاعات برخط بیمهشدگان درمان کل کشور، همه اطلاعات بیمهشدگان کشور در همه صندوقها در آن پایگاه متمرکز شده و در این پایگاه استحقاق خدمت خواهد شد. همه مراکز ارائهدهنده خدمات طرف قرداد با همه بیمه ها مکلف به احراز استحقاق از این پایگاه هستند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه سامانه استحقاقسنجی در ۶۰۵ بیمارستان دولتی کشور پیادهسازی شده است، ادامه داد: این استحقاقسنجی اخیرا در بحث دارو نیز پیادهسازی شده است. اکنون در ۲۳۵ شهرستان در کشور نسخه الکترونیک اجرا میشود، قابل ذکر است اکنون ما در مرحله پایلوت اجتماعی هستیم و اکنون نسخهها به صورت الکترونیکی ارائه و ارسال میشود.
وی با اشاره به اینکه استان زنجان تاکنون پیشرفت خوبی در زمینه رسیدگی اسناد الکترونیکی داشته است، اظهار کرد: در این زمینه اکنون در کشور ۴۵۰ بیمارستان تحت پوشش قرار دارند و تا پایان امسال همه بیمارستانها به این سیستم مجهز خواهند شد. با توجه به راهنماییهای بالینی که هر ۱۸۰ روز افراد میتوانند از یک عضو مشخص ام.آر.آی یا سیتی اسکن یا انجام ۱۴۰۰ خدمت تصویربرداری موجود دیگر افراد تا شش ماه بعد امکان این کار را نخواهند داشت.
این مسئول تصریح کرد: سونوگرافی خانمها در دوران بارداری در گذشته جزو اولین هزینههای سازمان بیمه سلامت بود که بعد از اجرای طرح به شش پله کاهش پیدا کرده است. راهنماییهای بالینی از جمله توصیه و ابلاغیه وزارت بهداشت به دستگاههای بیمهای است. زیرساخت آتی از جمله مشکلات موجود در گذشته بود که اکنون فراهم شده است.
موهبتی در رابطه با سامانه تایید داروی بیمه سلامت، اظهار کرد: اکنون در سامانه تایید دارو ۸۰ درصد هزینههای دارویی کشور پرداخت میشود. این سامانه از تحویل ۵۰۰ هزار دارو در مدت زمان اجرای این طرح به دلیلی تاریخ گذشته بودن، فروش دوباره و ... گرفته شده بود که از جمله راههای کنترل قاچاق دارو است.
وی با تاکید بر هزینهبر بودن حمایت از بیماران خاص افزود: ۶۷ هزار بیمار خاص، هزینهای حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومانی را داشتهاند که مبلغ قابل توجهی در مقایسه با جمعیت ۴۰ میلیونی جامعه هدف محسوب میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: میانگین بدهی بیمه سلامت حدود سه ماه و نیم بوده و بیمه سلامت از سال گذشته نیز به مراکز درمانی طرف قرارداد بدهی دارد. عدم توازن بین منابع و مصارف، عدم رعایت اقتضائات بیمهای و عدم اطلاع مردم از خدمات بیمه سلامت، از جمله مشکلات موجود در این حوزه برآورده شده که اقداماتی در راستای حل آنها انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات