• شنبه / ۷ دی ۱۳۹۸ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98100704901
  • خبرنگار : 50072

کاهش بینایی در سالمندان با مصرف غذاهای چرب

بینایی

ایسنا/خراسان رضوی تحقیقات جدید نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی حاوی میزان زیاد گوشت قرمز و غذاهای چرب یکی از دلایل اصلی کاهش دید در سالمندان امریکایی است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، نتایج تحقیق جدید نشان داد، افراد با رژیم‌های غذایی غربی، سه برابر بیشتر از دیگر افراد به بیماری‌های چشمی(دژنراسیون ماکولا مربوط به سن) مبتلا می‌شوند.

محقق اصلی این تحقیق، امی میلن، استادیار گروه اپیدمیولوژی و بهداشت محیط در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه بوفالو ایالات متحده، گفت: "به نظر می‌رسد نوع رژیم غذایی در سلامت چشم مهم است.

میلن گفت: "مردم از تاثیر رژیم غذایی بر بیماری قلبی عروقی و چاقی اطلاع دارند، اما ممکن است عموم مردم ندانند که رژیم غذایی آنان بر کاهش بینایی نیز تاثیرگذار است."

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن هنگامی رخ می‌دهد که قسمتی از چشم به نام ماکولا آسیب دیده باشد. در برخی موارد نیز دژنراسیون ماکولای با رسوب زردرنگی به نام دروزن (drusen) بر روی چشم ایجاد می‌شود. به گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا ، رگ‌های خونی جدید باعث تشکیل خون و زخم شدن ماکولا می‌شوند.

ژنتیک و استعمال سیگار نیز از عوامل خطرزا در تخریب ماکولا وابسته به سن است.

در این تحقیق حدود 1300 نفر از یک نمونه ملی شرکت کردند. بیشتر آنان دژنراسیون ماکولا نداشتند و 117 نفر در ابتدا به مشکل تباهی لکه زرد( AMD)یا دژنراسیون ماکولا داشتند و 27 نفر در اواخر تحقیق به این بیماری مبتلا شدند.

همه شرکت کنندگان این تحقیق دو بار طی 18 سال، نظرسنجی رژیم غذایی را تکمیل کردند.

محققان برای اندازه گیری کیفیت رژیم غذایی، مواد غذایی را به 29 دسته طبقه بندی کردند.

آنان دریافتند افرادی که رژیم غذایی غربی‌تری داشتند، احتمال ابتلا دژنراسیون ماکولا نیز در آنان بیشتر بود، غذاهای مرتبط با خطر شامل گوشت قرمز فرآوری شده، چربی‌ها مانند مارگارین و کره، لبنیات پرچرب و غذاهای سرخ شده است.

میلن گفت: "رژیم غذایی روشی در کاهش خطر ابتلا به کاهش بینایی به دلیل دژنراسیون ماکولا وابسته به سن است" ، به ویژه اگر سابقه خانوادگی این بیماری را داشته باشید.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که این تحقیق بر اساس مشاهدات بوده، نمی‌تواند ثابت کند که خوردن غذاهای سالم خطر ابتلا به AMD را کاهش می‌دهد.

دکتر آویزن دبوکتا، متخصص چشم و گوش در نیویورک که در این تحقیق شرکت نکرده بود، گفت:" در این تحقیق مواردی که به آن شک داشتیم مشخص شد و دریافتیم رژیم غذایی پر چرب، گوشت‌های فرآوری شده و غلات تصفیه شده باعث می‌شود شکل شدیدتری از تخریب ماکولا ایجاد شود."

این دو محقق گفتند:" التهاب ناشی از رژیم غذایی نه چندان سالم و استرس بر سلول‌های چشم (استرس اکسیداتیو) آسیب می رسانند."

متخصصان اظهار کردند: رژیم غذایی سالم مملو از سبزیجات (به خصوص سبزیجات تیره وبرگ‌دار)، میوه‌ها و ماهی‌ها، حاوی مواد مغذی مهمی برای سلامتی چشم از جمله لوتئین و زاکسانتین هستند.

دبوکتا در ادامه افزود: تغییر شیوه غذا خوردن در کاهش ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مهم است، بنابراین سعی کنید رژیم غذایی فعلی خود را با سبزیجات بیشتر تکمیل کنید و مصرف ماهی را نیز افزایش دهید.

دو محقق یکی از مهم‌ترین موارد در پیشگیری از بیماری‌ها را عدم استعمال دخانیات اعلام کردند.

نتایج این تحقیق در نشریه بریتانیایی Ophthalmology منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.