• سه‌شنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98101007412
  • خبرنگار : 50031

ترکیبات ضد میکروبی، انواع و مشخصات آن‌ها

رپرتاژ

ایسنا/فارس مواد ضد میکروبی یا همان آنتی‌باکتریال ترکیباتی هستند که میکرو ارگانیسم‌ها را از بین برده یا مانع رشد آن‌ها می‌شوند.

مواد ضد میکروبی بر حسب نوع میکروارگانیسمی که علیه آن فعالیت می‌کنند تقسیم‌بندی می‌شوند. مثلاً آنتی‌بیوتیک‌ها بر علیه باکتری‌ها و مواد آنتی‌فونگال‌ها علیه قارچ‌ها واکنش نشان می‌دهند. در زیر به تعدادی از مواد و ترکیبات ضد میکروبی اشاره می‌کنیم.

انواع ترکیبات ضد میکروبی

بیزابولول

بابونه بسیار بیشتر از چای گیاهی مورد علاقه ما است که حاوی یک ماده کوچک فوق‌العاده به نام بیزابولول نیز می‌باشد. این ماده به عنوان یک ضد التهاب عمل می‌کند و به آرام کردن و آرامش پوست شما کمک می‌کند. این محصول بی‌رنگ و با رایحه‌ای لطیف و گل‌دار، می‌تواند به پوست کمک کند تا سایر ترکیبات فعال را به طور مؤثر جذب کند.BISABOLOL ، به دلیل خاصیت تقویت‌کننده پوست، صدها سال است که در مواد آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن گل سرخ

روغن گل سرخ پر از آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند بدن و پوست شما را سم‌زدایی کرده و زندگی سالم را ارتقا بخشد. بسیاری از روغن‌های ضروری سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند، بنابراین برای جوان‌سازی استفاده می‌شوند. ترکیب مرکبات موجود در روغن اسانس گل رز دارای خاصیت ضد میکروبی قوی است. هنگامی که به صورت موضعی استفاده می‌شود، می‌تواند به پاک‌سازی صورت و تقویت سلامت پوست کمک کند. دکتر کوئیک مارینیر: "خواص ضد باکتریایی و ضد عفونی‌کننده روغن گل سرخ نیز برای درمان آنفولانزا، سرماخوردگی و برونشیت استفاده می‌شود.

کربنات لیتیوم

در سال ۱۸۴۳، کربنات لیتیوم به عنوان یک حلال جدید برای سنگ مثانه مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۸۵۹، برخی از پزشکان برای تعدادی از بیماری‌ها از جمله نقرس، احتباس ادراری، روماتیسم، شیدایی، افسردگی و سردرد، درمانی را با نمک لیتیم توصیه کردند. در سال ۱۹۴۸، جان کید اثر ضد میکروبی یون‌های لیتیوم را کشف کرد. این یافته باعث شد لیتیوم، به طور خاص لیتیم کربنات، برای درمان شیدایی مرتبط با اختلال دو قطبی استفاده شود.

گالیک اسید

این ماده دارای خصوصیات بیولوژیکی شامل خاصیت ضدالتهابی، ضد میکروبی، ضد حساسیت، ضد تصلب شریان و فعالیت ضد سرطانی، دفع رادیکال‌های آزاد و حفاظت در برابر بیماری قلبی و عروقی می‌باشد. علاوه بر این اثرات زیستی، مطالعات نشان داده که تزریق گالیک اسید به موش، باعث جلوگیری از آلزایمر و استرس اکسیداتیو می‌گردد.

پرسیدین

آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده برای اولین بار در سال ۱۹۸۵ پراستیک اسید(فروش پرسیدین) را به عنوان ضد میکروبی برای استفاده داخلی در سطوح سخت ثبت کرد. محل­‌های استفاده شامل اماکن کشاورزی، تأسیسات غذایی، ابزارآلات پزشکی و حمام خانگی می‌باشد. پرسیدین همچنین برای استفاده در کارخانجات لبنیات و پنیر، در تجهیزات فرآوری مواد غذایی و در پاستوریزه کننده‌­ها در کارخانه‌های آبجو، کارخانه‌های شراب سازی و نوشیدنی‌ها ثبت شده است. همچنین از آن برای ضد عفونی کننده مواد پزشکی، برای جلوگیری از تشکیل بیوفیلم در صنایع پالپ و در دستگاه تصفیه و ضد عفونی‌کننده آب استفاده می‌شود.

استرپتومایسین

استرپتومایسین یک ضد باکتری آمینوگلیکوزید است. طبقه‌بندی شیمیایی استرپتومایسین آمینوگلیکوزیدها است. از کلاس‌های داروسازی FDA استرپتومایسین یک آنتی‌بیوتیک آمینوگلیکوزید با طیف گسترده است که معمولاً برای درمان سل فعال استفاده می‌شود. همچنین این ماده همیشه در ترکیب با سایر داروهای ضد سل استفاده می‌شود.

پوویدون آیوداین

پوویدون آیوداین یک ضد عفونی‌کننده طیف گسترده‌ای برای کاربرد موضعی در درمان و پیشگیری از عفونت زخم است. ممکن است در کمک‌های اولیه برای بریدگی‌های جزئی، سوختگی، ساییدگی و تاول استفاده شود. پوویدون آیوداین به دلیل جذب آرام آن از طریق بافت نرم، اثرات ضد عفونی‌کننده ماندگاری بیشتری نسبت به رنگ زرد ید از خود نشان می‌دهد و این گزینه را برای جراحی‌های طولانی‌تر انتخاب می‌کند. کلرهگزیدین نتایج مشابهی را ارائه می‌دهد، اما با نگرانی از مسمومیت برابر است. باکتری‌ها در برابر PVP-I مقاومت نمی‌کنند. در نتیجه،PVP-I  کاربردهای گسترده‌ای در پزشکی به عنوان اسکراب جراحی یافته است.

کارواکرول

این ماده دارای اثرات ضد ویروسی، آنتی‌اکسیدان و ضد قارچی است. یکی از مهم‌ترین مزایای بهداشتی آن، اثرات ضد سرطان آن است. این نتایج امیدوار کننده‌ای را در برابر انواع مختلف سرطان شامل سرطان سینه، سلول‌های سرطانی ریه و دهان نشان داده است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد نشان داد که کارواکرول در تسکین مرگ سلول‌های سرطانی سینه موثر بوده.

اتیل پارابن

اتیل پارابن یک اتیل استر است که از غلظت رسمی گروه کربوکسی ۴-هیدروکسی بنزوئیک اسید با اتانول به دست می‌آید. این ماده به عنوان نگه‌دارنده غذای ضد میکروبی، عامل ضد قارچی، متابولیت گیاهی و فیتواستروژن نقش دارد.

روغن دانه انار

(PSO) با مقدار بالا پنی سیکیک اسید(PA)، یک ایزومر کنجد اسید α-linolenic خواص دارویی مختلفی دارد. خواص اصلی به شرح زیر است: آنتی‌اکسیدان، ضد التهابی، نفروپاتیک، هپاتواستروئید، ضد عفونی‌کننده، ضد سرطان، افزایش سیستم ایمنی بدن، افزایش متابولیسم کربوهیدرات و کاهش مقاومت به انسولین است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.