• شنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98101410631
  • خبرنگار : 50163

پرورش قارچ؛ سرمایه اندک و سود خوب

قارچ

ایسنا/زنجان سالیانه در استان زنجان ۱۰۰۰ تن قارچ خوراکی تولید می‌شود که بیش از ۵۰ درصد آن یعنی ۵۰۰ تن از تولید این محصول به شهرستان ابهر اختصاص دارد.

زهرا فتحی - تولید همواره یکی از بخش‌هایی است که در هر کشوری مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد؛ بخشی که توجه به آن علاوه بر رشد اشتغال به توسعه اقتصادی هر کشوری نیز خواهد انجامید. توجه به تولید یکی از محورهای مهم، تحقق اقتصاد مقاومتی است که این امر مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری قرار گرفته که نام‌گذاری سال‌ها موید این مطلب است.

یکی از بخش‌هایی که در طی سالیان اخیر در حوزه تولید مورد توجه قرار گرفته، پرورش قارچ است، زیرا با سرمایه اندک هم امکان راه‌اندازی آن وجود دارد و علاوه بر سود خود تسهیلات نیز در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

پرورش و تولید قارچ خوراکی از جمله مشاغلی است که با امکانات و هزینه کمتر و محیط کوچک‌تر می‌تواند بخشی از نیاز پروتئینی جامعه را تامین کند، پرورش قارچ خوراکی هنر رویاندن غذا از دل ضایعات کشاورزی است و این حرفه در حال حاضر اهمیت زیادی در جهان پیدا کرده است. واحدهای تولید قارچ خوراکی به واسطه مزایای فراوان این رشته روز به روز در کشور در حال گسترش و توسعه بوده که شهرستان ابهر هم از این قافله عقب نمانده است.

در استان زنجان سالانه 1000 تن قارچ خوراکی تولید می‌شود که بنا بر گفته کارشناسان جهادکشاورزی سهم ابهر از این میزان ۵۰۰ تن قارچ است؛ بنابراین می‌توان گفت که شهرستان ابهر تولیدکننده نیمی از قارچ استان زنجان است. در این شهرستان دو واحد تولیدی قارچ صنعتی و ۴ واحد تولیدی قارچ خانگی در حال فعالیت هستند که قطعاً در روش‌های صنعتی راندمان تولید چندین برابر بیشتر از روش‌های خانگی است.

به گزارش ایسنا، سالانه ۱۵۰ هزار تن انواع قارچ خوراکی با توجه به نقش موثر آن در تامین سلامت و امنیت غذایی مردم در کشور تولید می‌شود. قارچ به طور کلی سدیم، چربی، کلسترول و کالری پایینی دارد و اغلب به عنوان یک ماده غذایی عملکردی شناخته می‌شود. علاوه بر فراهم کردن مواد مغذی اصلی برای بدن، این ماده در پیشگیری از بیماری‌های مزمن به خاطر وجود آنتی اکسیدان‌ها و فیبرهای سالم موثر است. یک پیمانه از قارچ سفید برش خورده خام حاوی ۱۵ کالری، بدون چربی، ۲.۲ گرم پروتئین و ۲.۳ گرم کربوهیدرات است.

اگرچه قارچ انواع مختلفی دارد اما بیشتر آن‌ها مقدار یکسانی از مواد مغذی را برای بدن فراهم می‌کنند. قارچ غنی از ویتامین B، فولات، تیامین، نیاسین و اسید پانتوتنیک است. این ماده همچنین حاوی ویتامین D نیز است. قارچ همچنین مواد مغذی فراوانی برای بدن فراهم می‌کند که این مواد مغذی شامل سلنیوم، پتاسیم، فسفر، آهن و مس است. بتاگلوکان نوعی فیبر است که در دیواره سلولی بیشتر قارچ‌ها یافت می‌شود.

اخیرا این ماده موضوع مطالعات بسیار زیادی بوده است. بتاگلوکان نقش مهمی در بهبود تحمل به انسولین دارد. قارچ همچنین حاوی کولین است. این ماده مغذی مهم به خواب خوب، بهبود عضلات، یادگیری و حافظه کمک می‌کند. کولین همچنین در حفظ و نگه‌داری از غشاهای سلولی مفید است و می‌تواند به انتقال پالس‌های عصبی کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.