• دوشنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۸ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 98102317387
  • خبرنگار : 50182

بفرمایید یک کاسه آش پُرخاصیت

بفرمایید یک کاسه آش پُرخاصیت

ایسنا/کرمانشاه زمستان ما ایرانی‌ها یک جورهایی با "آش رشته" گره خورده و تقریبا در بیشتر روزهای سرد زمستان این آش خوشمزه پای ثابت سفره هایمان است. آشی که به گفته کارشناسان تغذیه سرشار از مواد مغذی بوده و غذایی سالم و مقوی محسوب می‌شود.

استفاده از انواع سبزیجات، حبوبات، رشته، کشک و روغن در آش رشته باعث شده عمده گروه های غذایی در این آش ایرانی جمع شده و بتوانند یک غذای کامل را تشکیل دهند.

علی اشرف رشیدی کارشناس تغذیه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به محبوبیت این آش در میان ایرانی ها، گفت: آش رشته غذای گرمی است که در فصل زمستان و نیز در ماه مبارک رمضان سر سفره ایرانی ها حاضر می‌شود.

وی از آش رشته به عنوان یک غذای کامل یاد کرد و افزود: در پخت آش رشته از گروه‌های مختلف سبزیجات، حبوبات، لبنیات، غلات و چربی ها استفاده می شود و همین امر موجب شده این آش ایرانی یک غذای کامل و سالم باشد.

رشیدی به سبزیجات استفاده شده در این آش اشاره کرد و افزود: سبزیجات فیبربالایی دارند و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

وی سبزیجات را منبع غنی ویتامین C معرفی کرد وافزود: این ویتامین موجب تقویت سیستم ایمنی فرد شده و توانایی بدن در مقابله با بسیاری بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی را افزایش می‌دهد، هرچند بخشی از این ویتامین بر اثر حرارت از بین می‌رود.

رشیدی خاطرنشان کرد: همچنین سبزیجات سرشار از بتاکاروتن است که پیش‌ساز ویتامین A محسوب می‌شوند و این ویتامین علاوه بر کاهش عوامل خطر در بدن مانند چربی خون، در رشد کودکان و پیشگیری از بروز سرطان‌ها مفید است.

این کارشناس تغذیه با اشاره به استفاده از حبوبات در تهیه آش رشته، گفت: حبوبات ترکیباتی هستند که مقدار پروتئین قابل قبولی دارند و برخی ویتامین ها و مواد معدنی نیز در آنها یافت می‌شود و وجود این گروه از موادغذایی نقش بسیاری در کامل بودن و سالم بودن آش رشته به عنوان یک غذا دارد.

رشیدی با اشاره به کشک مورد استفاده در آش رشته، گفت: کشک هم از گروه لبنیات است، البته افراد باید دقت داشته باشند از کشک‌های پاستوریزه در تهیه آش رشته استفاده کنند. همچنین با توجه به استفاده روغن که از گروه چربی‌هاست و انرژی زایی دارد، عملا آش رشته یک غذای کامل محسوب می شود.

این کارشناس تغذیه تنها مشکل این غذا را نفاخ بودن آن بواسطه حبوبات استفاده شده در آن دانست و افزود: در همین راستا باید برای استفاده از حبوبات در تهیه آش حتما آنها را به مدت 24 ساعت در آب خواباند که از نفاخ بودن آن کاسته شود.

وی روغن زیاد به کار رفته در این آش را هم مضر دانست و توصیه کرد: افراد باید از مقدار کمی روغن برای تهیه این آش استفاده کرده و در صورت سرخ کردن پیاز و سیر برای آش، حتما روغن آن را گرفته و سپس این مواد را به آش اضافه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.