• یکشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98110604467
  • خبرنگار : 50132

مدیرکل استاندارد کردستان خبر داد:

آفلاتوکسین شیر تولیدی کردستان در حد مجاز است

آفلاتوکسین شیر تولیدی کردستان در حد مجاز است

ایسنا/کردستان مدیرکل استاندارد کردستان گفت: به‌صورت دوره‌ای بازرسی و نمونه‌برداری از واحدهای تولیدی انجام گرفته که خوشبختانه محصولات شرکت پاک آرا تعیین صلاحیت و سالم هستند.

ژیلا یزدانی امروز(۶بهمن) در بازدید از شرکت پاک آرا، اظهار کرد: ابتدا شیر خریداری‌شده در کارخانه مورد آزمایش‌های اولیه قرار گرفته و تمام موارد روزانه در واحد تولیدی کنترل و به صورت ماهانه گزارش‌های آن به سازمان استاندارد فرستاده می‌شود.

وی با اشاره به کنترل‌های نظارتی، افزود: واحدهای تولیدی در آزمایشگاه‌های اداره استاندارد به صورت دوره‌ای بازرسی و نمونه‌برداری و سپس تعیین صلاحیت می‌شود.

مدیرکل استاندارد کردستان در ادامه ذکر کرد: محصولات لبنی از نظر انطباق و عدم انطباق با استاندارد موردبررسی قرارگرفته و در صورت مشاهده هرگونه عدم انطباق و نتیجه بحرانی علمکرد متفاوت شده و نسبت به جمع‌آوری و فرآوری مجدد اقدام و به واحد تولیدی اعلام می‌کنیم.

یزدانی با اشاره به اینکه از اول سال جاری تاکنون ۴۰ مورد نمونه‌برداری از شیر صورت گرفته ، بیان کرد: در حال حاضر ۱۰ واحد تولیدی لبنیات در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۹ واحد در تولید شیر فعال بوده و پروانه استاندارد معتبر کسب کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد نمونه‌برداری از شیر ۳۰ مورد مربوط به واحد تولیدی استان و ۱۰ مورد نیز تولیدی سایر نقاط کشور به استان بوده، عنوان کرد: پنج مورد عدم انطباق گزارش‌شده که در برخی از موارد مربوط به بار میکروبی بوده است.

مدیرکل استاندارد کردستان با اشاره به اینکه کارخانه لبنیات پاک آرا در استان ۲۰ نوع محصول تولید می‌کنند، بیان کرد: محصولات پاک آرا پروانه صدور معتبر و مطابق با استاندارد است.

یزدانی افزود: آزمایشگاه‌های واحد تولیدی باید در یک حد مناسب کنترل فرآورده‌ها را تجهیز کرده و برای تمام فاکتورها تجهیزات، نیروی کافی و مطابق با استاندارد ۰۲۵-۱۷ تائید صلاحیت شده باشند.

وی اعلام کرد: آزمایشگاه همکار شرکت پاک آرا در مرحله تائید صلاحیت بوده و بعد از صدور استاندارد نتایج آزمون این آزمایشگاه در تمام مراجع غذایی قابل استناد است.

حسام خدایی، مدیر عامل شرکت پاک آرا، با اشاره به خبر آلودگی شیر، گفت: در پی انتشار شایعاتی مبنی بر آلوده بودن شیر، محصولات صنایع لبنیاتی مورد آزمایش و کنترل قرار گرفت.

وی افزود: محصولات پاک آرا از نظر استاندارد کاملاً سالم بوده و مردم می‌توانند با خیال راحت این محصولات را خریداری کنند.

آفلاتوکسین میزان در شیر ۱۰۰ نانو است

مدیرعامل شرکت پاک آرا، بیان کرد: میزان حد مجاز آفلاتوکسین در استانداردهای اروپایی ۵۰ نانوگرم بر لیتر، در استاندارد آمریکا ۵۰۰ نانوگرم و این مقدار در ایران ۱۰۰ نانو است که استاندارد کشورمان پنج برابر سختگیرانه تر از آمریکا است.

خدایی عنوان کرد: در نمونه برداری هایی که به‌تازگی صورت گرفته موردی از وجود آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز در فرآورده‌های لبنی استان کردستان دیده نشده و مصرف‌کنندگان همانند گذشته میتوانند این محصول را مصرف کنند.

وی ذکر کرد: در این راستا برای کنترل و عدم آلودگی به دنبال دامداری صنعتی شناخت شده چه در بخش خصوصی و چه دربخش دولتی شده‌ایم.

مدیرعامل شرکت پاک آرا، گفت: استان کردستان از واحدهای شرکت دامپروری و کشاورزی شیر و دام دشت گل کردستان در شهرستان قروه، کنگاور در تهران و استان‌های همجوار شیر صنعتی تهیه می‌کند که مورد آزمایش‌های اولیه قرار می‌گیرد.

خدایی افزود: با توجه به اینکه شرکت لبنیات پاک آرا زیرمجموعه شرکت لبنیات پاک است ما بسیاری از محصولات را با برند پاک نام می‌گذاریم به‌ویژه پنیر که انحصاراً در این کارخانه تولید می‌شود در این راستا شرکت پاک نسبت به کیفیت محصولات بسیار سخت گیرانه عمل می‌کند.

وی ادامه داد: این شرکت روزانه محصولات را با حساسیت به تهران توزیع کرده و با نمونه برداری از آن با اطمینان خاطر به بازار فرستاده می‌شود.

مدیرعامل شرکت پاک آرا، ذکر کرد: در داخل استان دو واحد نظارتی شامل دانشگاه علوم پزشکی و سازمان استاندارد به‌طور جدی نمونه برداری از سطح بازار انجام می‌دهند.

به گفته خدایی شرکت پاک آرا جزء برندهای مطرح در کشور است در این راستا باید بتوانیم کیفیت محصول را به سطح شاخص‌های این برند برسانیم و در این راستا تلاش کرده‌ایم با ارتقاء کیفیت محصول توسعه بازار را در اولویت قرار دهیم.

وی عنوان کرد: رطوبت در علوفه منشأ رشد باکتری و میکروب به بدن دام است لذا دامداری‌های صنعتی موارد بهداشتی را دقیق رعایت و محیط را روزانه کنترل می‌کنند.

مدیرعامل شرکت پاک آرا، افزود: با توجه به اینکه علوفه کپک‌زده در شیر دام تاثیرگذار است لازم است با دستگاه‌های خشک‌کن از ایجاد علوفه کپک‌زده جلوگیری کرد.

خدایی بابیان اینکه ظرفیت تولید شیر در این شرکت ۱۰۰ تن بوده که در حال حاضر ۶۰ تن است، بیان کرد:  انواع محصولات شیر پاستوریزه، ماست، دوغ و پنیر به روشن uf  در شرکت پاک آرا تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ضایعات و محصولات تاریخ گذشته لبنی را به صورت مجدد تولید نمی‌کنیم، تصریح کرد: نظارت لبنیات محلی برای اطمینان و سالم بودن آن باید اولویت قرار بگیرد.

مدیرعامل شرکت پاک آرا، خاطرنشان کرد: در شرکت پاک آرا ۱۱۴ نفر اشتغال‌ دارند که ۷ نفر از آن‌ها خانم هستند.

لازم به ذکر است؛ شیر شرکت پاک آرا توسط کارشناسان این بخش با حضور مدیر کل استاندارد و اصحاب رسانه مورد آزمایش قرار گرفت در همین راستا مردم استان کردستان می توانند با خیال آسوده این محصول را به سبد غذایی خود اضافه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.