• دوشنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98110705094
  • خبرنگار : 30054

پنج خوراکی که قبل از مرگ باید امتحان کنید!

پنج خوراکی که قبل از مرگ باید امتحان کنید!

انتخاب خوراکی‌ مناسب و مفید از میان محصولات متنوعی که تبلیغات زیادی برای آن‌ها انجام می‌شود، کار ساده‌ای نیست.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام باسلام، بیشتر خوراکی‌های خوشمزه و مفید محلی در میان تبلیغات و برندهای خوراکی کمتر دیده می‌شوند و شاید برخی از افراد هرگز فرصت تجربه‌ی طعم بی‌نظیر آن‌ها را پیدا نکنند؛ اما بازار محصولات خانگی و محلی باسلام، فرصتی برای امتحان این خوراکی‌های منحصربه‌فرد محلی فراهم کرده که در ادامه با برخی از آن‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.

باسلوق دوشاب

در کنار باسلوق‌های رنگارنگ صنعتی، نوعی باسلوق محلی و تیره‌رنگی تهیه می‌شود که محصول شاخص شهرستان نیمور محلات و شهر ساوه است‌. زنان روستایی، این باسلوق خوش‌طعم و مقوی را با شیره‌ی انگور، گردو، آرد، هل و زعفران درست می‌کنند. باسلوق دوشاب در دسته‌ی سالم‌ترین نوع خوراکی‌ها قرار دارد که علاوه بر طعم منحصربه‌فرد، انرژی بدن را نیز به‌خوبی تأمین می‌کند. در بازار باسلام، باسلوق دوشاب به دو صورت سر کلاغی و رشته‌ای در بسته‌بندی‌ مناسب آماده‌ی ارسال است.

آش کارده (حره)

آش، یکی از پرطرفدارترین غذای سنتی و اصیل ایرانی است که در هر شهری به روش خاصی طبخ می‌شود. به‌جز آش‌های شناخته‌شده‌ و خوشمزه‌ای چون: آش رشته، آش جو و آش شله‌قلمکار، آش‌های محلی دیگری هستند که علاوه بر عطروطعم منحصربه‌فرد، خواص فراوانی نیز دارند. آش کارده، یکی از آش‌های محلی است که در برخی نقاط کشور چون زاگرس و شهرستان سمیرم طبخ می‌شود. طبخ این آش ترش‌مزه، زمان‌بر است و در چندین مرحله آماده می‌شود.

برای پخت این آش یک پیمانه برنج نیم دانه را با دو لیتر آب روی حرارت می‌گذارند تا برنج کمی نرم شود. بعد حرارت را خاموش کرده و گیاه کارده را پودر کرده و روی آن می‌ریزند و مجدد آب اضافه می‌کنند و آرد گندم را به آن اضافه می‌کنند. در انتها دو لیوان آب‌غوره به آن افزوده و در قابلمه را می‌بندند و به مدت ۱۲ ساعت میان پتو می‌پیچند تا تخمیر شود. بعد از سپری شدن این زمان، روی حرارت قرار می‌دهند و به مدت یک ساعت ونیم مدام هم می‌زنند تا آش ته نگیرد و خوب پخته شود. می‌توان این آش خوشمزه را با تیلیت نان تیری محلی سرو کرد. در ترکیبات این آش خوشمزه و مقوی که در بازار باسلام به‌صورت پخته‌شده آماده‌ی عرضه است، از برنج نیم دانه‌ی ایرانی، گیاه پرخاصیت کارده، روغن حیوانی، آرد، ادویه و پیازداغ و نعنا داغ استفاده می‌شود. این آش در فصل زمستان به مدت یک هفته بیرون از یخچال قابل نگهداری است.

پنیر سیاهمزگی

در روستای ییلاقی سیاهمزگی از توابع استان گیلان، زنان روستایی پنیر خاصی درست می‌کنند که توانایی رقابت با بهترین پنیرهای فرانسه را دارد و حتی گردشگران خارجی این پنیر را به‌عنوان سوغات تهیه می‌کنند. در تهیه‌ی پنیر سیاهمزگی، شیر گوسفندان را می‌دوشند و بدون جدا کردن خامه‌ی آن برخلاف سایر پنیرها، آن را از یک صافی پارچه‌ای عبور می‌دهند و به شیری که هنوز گرم است، مایه‌ی پنیر می‌زنند و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت می‌گذارند تا به‌صورت خمیر شود. سپس خمیر را در ظرف چوبی گذاشته و با فشار دست، آب آن را می‌گیرند تا در نهایت پنیر مقوی و خوشمزه‌ی سیاهمزگی به دست بیاید. مصرف این پنیر با نان‌های محلی، طعم آن را دل‌چسب‌تر می‌کند.

نان تیری بختیاری

نان‌های محلی به دلیل شرایط تهیه‌ی متفاوتی مانند استفاده از گندم دیم، آب چشمه و تنورهیزمی، عطروطعم بی‌نظیری نسبت به سایر نان‌های سنتی و فانتزی دارند.

نان تیری بختیاری از نان‌های محلی ایل بختیار است که مانند نان لواش نازک است و با چوب مخصوصی که به آن «تیر» می‌گویند، نازک می‌شود. در تهیه‌ی این نان از آرد سبوس‌ کامل محلی که توسط زنان روستایی آسیاب می‌شود، خمیرمایه‌ی ترش تازه، نمک دریا و تزئین کنجد، گل کاجیره و تخم شوید استفاده می‌شود. نان تیری بختیاری با تعداد و بسته‌بندی مناسب، به‌صورت تازه در بازار باسلام عرضه می‌شود که امتحان آن با کره و چای داغ، تجربه‌ی خوشایندی خواهد بود.

قره حلوای اردبیل

از ویژگی‌های یک خوراکی مفید آن است که علاوه بر طعم خاص و بی‌نظیر، خواص فراوانی نیز داشته باشد. حلوای سیاه یا قره حلوا، با جوانه گندم، آرد سبوس‌دار، کره حیوانی، شیره عسل، ادویه‌ی حلوا، پودر پسته، گردو و نارگیل تهیه می‌شود که برای تأمین انرژی و ویتامین‌های بدن بسیار مفید است. پخت این حلوا حدود پنج ساعت طول می‌کشد که مزه‌ی آن را خوشایندتر می‌کند. طبع این حلوا گرم است و به‌راحتی ایجاد سیری می‌کند. زنان اردبیلی این حلوا را به‌صورت گلوله‌های درشت برای زمستان ذخیره می‌کنند تا در فصل سرما از خواص آن بهره ببرند. حلوای سیاه اردبیل که قدمتی نود ساله دارد، به دلیل نحوه‌ی پخت متفاوت و استفاده از کره و عسل، شکرک نمی‌زند و در دمای مناسب محیطی به مدت چهار ماه قابلیت نگهداری دارد و با اندکی حرارت در هنگام مصرف به‌تازگی زمان پخت می‌رسد. حلوای محلی سیاه اردبیل در بازار باسلام، در همان روز سفارش پخته می‌شود و در بسته‌بندی مناسب ارسال می‌شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.