• پنجشنبه / ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98111006893
  • خبرنگار : 50072

تأثیر منفی شیرین‌کننده‌ها بر میکروب‌های روده نوزادان

تأثیر منفی شیرین‌کننده‌ها بر میکروب‌های روده نوزادان

ایسنا/خراسان رضوی مصرف شیرین‌کننده‌های کم‌کالری موجب تغییر در متابولیسم بدن و میکروب‌های روده در نوزادان می‌شود.

به گزارش مدیکال نیوز، بسیاری از افراد برای کاهش مصرف میزان کالری و کاهش وزن به شیرین‌کننده‌های کم‌کالری یا به‌اصطلاح طبیعی متوسل می‌شوند. نتایج تحقیق جدید به سرپرستی دکتر ریلن ریمرنشان داد، مصرف شیرین‌کننده‌های کم‌کالری در دوران بارداری موجب افزایش چربی بدن در نوزادان شده و میکروب‌های روده آنان را نیز مختل می‌کند.

تریلیون‌ها باکتری و سایر میکروارگانیسم‌ها در مجاری روده وجود دارند که بر سلامتی و پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری‌های بی‌شماری تأثیر دارند، به همین دلیل یافته‌های این تحقیق حائز اهمیت است زیرا بر زندگی سال‌های اولیه حیات افراد، به‌ویژه در دوران بارداری و شیردهی فرزندان تأثیر دارد.

شواهد حاصل از مطالعات انسانی نشان می‌دهد این مواد ممکن است باعث افزایش وزن بدن و سایر عوامل خطر قلبی و عروقی در افراد شوند.

استویا که به‌عنوان یک جایگزین طبیعی برای آسپارتام و سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی کم‌کالری است، تأثیر مشابهی در افزایش خطر چاقی فرزندان در اوایل زندگی دارد.

دکتر رایلن ریمر، استاد گروه بیوشیمی و زیست‌شناسی مولکولی دانشکده پزشکی کامینگ دانشگاه کلگری کانادا و عضو مؤسسه تحقیقات کودکان آلبرتا، اظهار کرد: آسپارتام، شیرین کننده مصنوعی و استویا، شیرین‌کننده کم‌کالری طبیعی است که از گیاهان بومی آمریکای جنوبی استخراج می‌شود و 200 تا 400 بار شیرین‌تر از قند است. استویا، از زمان‌های گذشته تاکنون در پاراگوئه و برزیل برای معالجه بیماری دیابت مورداستفاده قرار می‌گرفته و یک ماده نوظهور در بسیاری از محصولات طبیعی و نوشیدنی‌های پروتئینی است.

این ماده به دلیل محبوبیت برای کاهش وزن، در بین زنان و دختران محبوبیت یافته است. مصرف روزانه این ماده با تولد نوزادان بزرگ در زنان باردار و قاعدگی زودرس در دختران جوان زیر 10 سال همراه است و یک عامل خطرناک شناخته‌شده در بیماری‌های مزمن محسوب می‌شود. علاوه بر این بر اساس نتایج این تحقیق، وجود برخی از این شیرین‌کننده‌ها در شیر مادر شناسایی‌شده است که بر سلامت نوزاد تأثیر بسزایی دارد.

ریمر گفت: "درک تأثیر رژیم غذایی بر متابولیسم مادر و نوع میکروب‌های روده ممکن است به تعریف رژیم غذایی بهینه مادر کمک کند و آینده سالم‌تری را برای مادر و فرزند ایجاد کند."

وی خاطرنشان کرد: درک ما از چگونگی تأثیر شیرین‌کننده‌ها بر افزایش وزن کامل نیست، اما می‌دانیم که تغییرات در میکروب‌های روده ممکن است نقش اساسی در افزایش وزن داشته باشند.

وی در ادامه افزود: بارداری سالم شامل تغذیه مناسب، برای تولد یک نوزاد سالم است. تحقیقات آینده ما ایجاد یک رژیم غذایی بهینه و مهمتر از آن جستجوی راه‌هایی برای اصلاح اختلالات میکروب‌های روده خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.