• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: علم و فناوری ایران
  • کد خبر: 99012615398
  • خبرنگار : 30057

با تلاش محققان داخلی صورت گرفت

افزایش پایداری صدا در نوعی ساز با فناوری پلاسما

افزایش پایداری صدا در نوعی ساز با فناوری پلاسما

محققان کشور با استفاده از فناوری پلاسما راهکاری را برای افزایش پایداری صدا در ساز "هنگدرام" ارائه کردند.

به گزارش ایسنا، احسان ثابت پور، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان "نیتراسیون پلاسمایی" را فرآیندی با فناوری پیشرفته دانست و گفت: این فرآیند روی قطعات فلزی انجام می‌شود و سختی و مقاومت سایش قطعه مورد نظر را افزایش می‌دهد؛ از این رو افزایش طول عمر یکی از مزایای کاربرد این فناوری است.

وی با بیان اینکه انجام عملیات نیتراسیون پلاسمایی به هیچ گونه عملیات ماشین‌کاری بر روی قطعات نیاز ندارد، خاطر نشان کرد: کاربرد فرآیند نیتراسیون پلاسمایی تاکنون بر روی قطعات صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع فولاد و صنایع هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی ما در این تحقیقات با استفاده از فرآیند نیتراسیون پلاسمایی پایداری صدای ساز "هنگدرام" را افزایش دادیم.

ثابت‌پور با بیان اینکه اکنون نیز سازهای تولیدشده ایرانی با این روش در بازار موجود است، خاطر نشان کرد: بدون این فرآیند بعد از ۳ ثانیه نواختن ساز صدا پایداری خود را از دست می‌دهد، اما بعد از اعمال فرآیند صوت تا ۳ برابر پایدارتر خواهد شد.

مجری طرح یادآور شد: در حال حاضر که با شیوع بیماری کرونا مردم در خانه مانده‌اند، سازها به عنوان ابزاری برای ایجاد سرگرمی با استقبال مواجه شده و با کاربرد این فناوری محصولی با قیمتی به مراتب کمتر از نمونه خارجی و با همان کیفیت در اختیار نوازندگان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: این برای نخستین بار است که این قطعه در کشور به صورت انبوه تولید می‌شود. نمونه خارجی این ساز قیمت بالایی دارد و نمونه ایرانی با همان کیفیت با هزینه‌ای کمتر به تولید انبوه رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.