بر اساس گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر سید مهدی زیارتنیا اظهار کرد: این مؤسسه با همکاری شرکت FEMTO Science کره جنوبی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را با بهرهمندی از تجهیزات پیشرفته تولید پلاسما جهت ارائه خدمات پژوهشی و تخصصی به صاحبان صنایع غذایی و کشاورزی کشور راهاندازی نمود.
وی با بیان اینکه «این شیوه امروزه در بسیاری از شاخههای دانش و فناوری از جمله پزشکی، صنایع الکترونیک، رنگ، پلیمر، مواد و متالوژی، کشاورزی و صنایع غذایی کاربرد گستردهای پیدا کرده»، بیان کرد: در بین انواع پلاسما، پلاسمای سرد به علت کار در دمای پایین، در کاربردهای بیولوژیکی و صنایع غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و افقهای نویدبخشی را در بهبود کیفیت محصولات غذایی به وجود آورده است.
زیارتنیا افزود: دمای پایین، پرتوهای مختلف در طول موجها و میدانهای الکتریکی متغیر، قابلیت هدایت و عکسالعمل قوی در میدانهای الکترو مغناطیسی به دلیل وجود حاملهای باردار از جمله مشخصات عملکردی این فناوری به شمار میروند.
وی به بیان چالشهای صنعت غذا و کشاورزی در کشور پرداخت و اظهار کرد: حفظ ارزشهای غذایی محصولات در مسیر فرآوری و نگهداری موادغذایی همواره یکی از مهمترین دغدغههای محققان این عرصه است.
روند رو به گسترش استفاده از فناوریهای غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: فرآیندهای حرارتی که امروزه برای تولید محصولات غذایی به کار میروند ضمن غیر فعال کردن برخی عوامل میکروبی بیماریزا، دارای اثرات منفی روی رنگ، طعم و ارزش تغذیهای مواد غذایی هستند که برای حفظ کیفیت مواد غذایی در فرآیند تولید، استفاده از فناوریهای غیر حرارتی در فرآوری موادغذایی در حال گسترش است.
کاهش بار میکروبی مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استانداردهای اروپا
زیارتنیا در خصوص سایر ویژگیهای کاربردی پلاسمای سرد در کشاورزی و صنایع غذایی گفت: غیرفعالسازی میکرو ارگانیسمها، اثرگذاری بالا و دراز مدت، سهولت کاربرد و کوتاه بودن زمان فرآیند، عدم استفاده از مواد شیمیایی و قابلیت استفاده در فشار اتمسفری یا خلاء از جمله ویژگیهای استفاده از این فناوری است.
معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خدمات قابل ارائه در مرکز تحقیقات و خدمات، پلاسما را شامل کاهش بار میکروبی در مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استانداردهای اروپا، بهبود راندمان جوانهزنی و رشد رویشی بذر گیاهان دارویی و زراعی، تولید انواع آبهای پلاسمایی با کاربرد در صنایع غذایی و کشاورزی و سایر خدمات پژوهشی و تخصصی مبتنی بر کاربرد پلاسما در محصولات غذایی و کشاورزی اعلام کرد.
انتهای پیام


نظرات