• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99021409891
  • خبرنگار : 50204

بازار گوشت قرمز استان مرکزی متاثر از بحران کرونا

بازار گوشت قرمز استان مرکزی متاثر از بحران کرونا

ایسنا/مرکزی روزهای کرونایی و تعطیلی برخی صنوف سبب کاهش تقاضای گوشت دام سنگین و به دنبال آن رکود در بازار این گوشت شده است و این در حالی است که کاهش قیمتی در گوشت گوسفندی ایجاد نشده و قیمت این گوشت همچنان بالاست.

گوشت قرمز به عنوان یکی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، در این روزهای کرونایی دچار تحولات قیمتی و اندکی کسادی بازار شده است.

با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی برخی مراکز و صنوف و کاهش تقاضای گوشت، انتظار می رفت که کاهش چشمگیری در عرضه این محصول وجود داشته باشد.

عزت الله علی همتی در اینباره به ایسنا، گفت: نسبت به شب عید، قیمت گوشت قرمز کاهش زیادی نداشته، اما به دنبال فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بر اساس هماهنگی با هیئت مدیره اتحادیه مواد پروتئینی، علیرغم نارضایتی قصابان تصمیم به کاهش قیمت گوشت دام سنگین گرفته ایم، ولی گوشت گوسفند کاهش قیمت نداشته و در واقع قیمت بالایی هم دارد.

وی افزود: در اراک تنها ۲۰ درصد گوشت گوسفندی مصرفی از داخل استان تامین می‌شود و مابقی از استان‌های دیگر وارد می‌شود.

رئیس اتحادیه مواد پروتئینی اراک بیان کرد: گوشت های وارداتی نیز تاثیر زیادی در کاهش قیمت گوشت گرم خواهند داشت. در حال حاضر ۴۰ تن گوشت گوسفندی برای توزیع در سطح شهر به این صنف تعلق گرفته که این گوشت‌ها در حوزه تنظیم بازار تاثیر خوبی خواهند داشت.

همتی اضافه کرد: مشکل فعلی، کاهش تقاضا در حوزه آلایش گوشت از جمله جگر و کله و پاچه است که این مهم سبب کاهش قیمت این محصولات شده است، از طرفی پوست دام نیز صادر می‌شد که با شرایط فعلی نمی توان صادرات این محصول را هم انجام داد، این در حالی است که پیش از شیوع کرونا فروش این محصولات با قیمت مناسب می توانست در کاهش قیمت تمام شده تاثیر مثبتی داشته باشد.

وی ادامه داد: در صورتی که شرایط فراهم باشد تلاش می کنیم که قیمت گوشت تا پایان ماه رمضان افزایش قیمت نداشته باشد.

همتی قیمت گوشت مخلوط گوسفندی را بازای هر کیلو ۹۵ هزار تومان و هر کیلو گوشت گوساله را ۷۸ هزار تومان عنوان کرد و گفت: گوشت گوساله نسبت به هفته گذشته حدود ۱۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است.

قدرت الله مهاجرانی نیز به عنوان فعال این صنف در این رابطه بیان کرد: کاهش قیمت ایجاد شده ناشی از افزایش عرضه نسبت به تقاضاست، از طرفی مردم به دنبال استفاده از گوشت دام های جوان هستند.

وی کاهش مصرف گوشت را ناشی از اشباع بازار از گوشت های وارداتی دانست و گفت: اقدام نهادهای دولتی در تنظیم بازار و عرضه گوشت وارداتی سبب شده که گوشت قرمز بر خلاف سایر کالاها کاهش قیمت داشته باشد، اما در مجموع قیمت گوشت قرمز تغییری نداشته و تنها قیمت گوشت گوساله کمی کمتر شده است چراکه به دلیل واردات، تولیدات داخل روی دست دامدار مانده و کشتار صورت نمی‌گیرد.

این فعال صنفی بیان کرد: این ضررها و کسادی در گوشت دام سنگین در حالی ایجاد شده است که گوشت دام سبک گوسفندی افزایش قیمت هم داشته است. تعطیلی رستوران ها و مراکز توزیع و عرضه غذا از دیگر علل کاهش و کسادی در گوشت دام سنگین است چراکه این مراکز متقاضی گوشت قرمز دام سنگین بوده‌اند و به دلیل تعطیلی تقاضا، قیمت این نوع گوشت پایین آمده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.