• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99031810571
  • منبع : سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی

تولید سالیانه 47 هزار تن سیر در آذربایجان شرقی

تولید سالیانه 47 هزار تن سیر در آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان این‌که 844 هکتار از اراضی کشاورزی استان به کاشت سیر اختصاص یافته است، گفت: سالیانه 47 هزار و 264 تن سیر به‌صورت تر در استان تولید می‌شود.

جلال رحیم زاده در حاشیه آغاز برداشت سیر از مزارع شهرستان‌های آذرشهر و عجب شیر با بیان این‌که پیش بینی می‌شود امسال به طور متوسط 17 تن سیر در هر هکتار در استان برداشت شود، اظهار کرد: شهرستان‌های عجب شیر، آذرشهر و بناب از جمله مناطق تولید کننده سیر در استان هستند و پیش بینی می‌شود در سال زراعی جاری، 14 هزار و 398 تن سیر (خشک) برداشت شود.

وی با بیان این‌که کشت و برداشت سیر موجب اشتغالزایی فصلی در استان شده است، ادامه داد: حتی کارگرانی از سایر شهرستان‌ها برای برداشت این محصول به مناطق کشت شده محصول سیر ورود می‌کنند.

وی قیمت تر محصول سیر را در سال زراعی جاری 40 هزار الی 75 هزار ریال با توجه به قیمت تمام شده محصول در حد قابل قبول دانست و گفت: همچنین پیش بینی مصرف بذری سیر برای آذربایجان شرقی در حدود دو هزار و 532 تن است.

رحیم‌زاده بیان کرد: نزدیک به 50 درصد سیر تولید شده در استان در صنایع مرتبط شامل فرآوری سیر، ترشیجات، پودر سیر، چاشنی خیار شور و صنایع غذایی مانند تولید سوسیس و کالباس، مواد بهداشتی ، دارویی و پماد، به‌خصوص در 20 واحد صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی کشاورزان را به رعایت شیوه‌های اصولی کاشت، مبارزه شیمیایی با علفهای هرز، کنترل بیماری با سمپاشی به موقع با قارچ‌کش‌های مناسب و استفاده از کود فراخواند.

وی با بیان اینکه هم اکنون شهر تیمورلو در شهرستان آذرشهر به قطب سیر آذربایجان و ایران تبدیل شده و سالانه قسمت زیادی از محصولات کشاورزی تولیدی این شهر به خارج از کشور صادر می‌شود، افزود: محصول عمده کشاورزی در تیمورلو سیر است و به جهت موقعیتی که این شهر دارد، یکی از بزرگترین بازارهای خرید و فروش سیر شمالغرب کشور در این منطقه قرار گرفته است.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان افزود: سیر محصولی آبی و در صورت کمبود بارندگی آبیاری می‌شود، ولی در مقایسه با سایر محصولات سبزی و صیفی محصول کم آب بوده که با توجه به محدودیت منابع آبی در تیمورلو که درحاشیه دریاچه ارومیه قرار دارد، توسعه کشت این محصول مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha