• چهارشنبه / ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: علم و فناوری ایران
  • کد خبر: 99040403295
  • منبع : دانشگاه الزهرا

توسط دانش‌آموخته دانشگاه الزهرا محقق شد

ساخت نانوحسگری برای مقابله با فرسایش آثار نفیس

ساخت نانوحسگری برای مقابله با فرسایش آثار نفیس
عکس تزیینی و دریافتی است

دانش‌آموخته دکترای دانشگاه الزهرا موفق به طراحی و ساخت یک نانوحسگر گازی بر پایه نشانگر زیستی جهت تأیید حضور قارچ‌های عامل فرسایش در ساختمان‌ها، مخازن نگهداری آثار نفیس، مراکز درمانی- بهداشتی، صنایع غذایی و دارویی شد.

به گزارش ایسنا، حفظ و نگهداری میراث مکتوب یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه میراث فرهنگی است. مطالعات در سراسر جهان نشان می‌دهد شناسایی میکروارگانیسم‌هایی که عامل فرسودگی میکروبی اسناد و آثار مکتوب تاریخی هستند، بسیار ضروری است.

بر همین اساس، با شناسایی چنین عوامل مخربی، انتخاب بهترین روش‌های مناسب پیشگیری و ضدعفونی فراهم می‌شود.

به رغم آنکه سازمان‌ها و نهادهای متولی حفاظت و مرمت، به منظور ترمیم آسیب‌های مربوط به فرسودگی قارچی، اقدامات زیادی انجام داده‌اند، اما راهبرد مؤثر و مناسبی که این عوامل را پیش از تخریب آثار نشان دهد، تاکنون وجود نداشته است.

در این راستا، رساله دانش آموخته دکترای لیلا شکرزاده در گروه میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا (س) به سرپرستی دکتر پریسا محمدی تعریف شد و وی موفق به طراحی و ساخت یک نانوحسگر گازی بر پایه یک نشانگر زیستی فرّار شد تا حضور قارچ‌های مخرب نسخه‌های خطی قبل از تخریب، مشخص و به دنبال آن اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

نانوحسگر طراحی شده در این پژوهش، می‌تواند جهت تأیید حضور قارچ‌های عامل فرسایش در ساختمان‌ها، مخازن نگهداری آثار نفیس و نیز مراکز درمانی- بهداشتی، صنایع غذایی و دارویی استفاده شود.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه الزهرا، همچنین در این رساله، برای اولین بار شناسایی اجتماع میکروبی عامل فرسودگی نسخه‌های خطی، با روش‌های نوین مولکولی انجام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.