• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99042316817
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شهرکرد:

کیفیت محصول تولیدی در گلخانه‌ها بستگی به نوع مدیریت تولید دارد

کیفیت محصول تولیدی در گلخانه‌ها بستگی به نوع مدیریت تولید دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شهرکرد مدیریت کشت در گلخانه‌ها را یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار در طعم و کیفیت محصولات گلخانه‌ای عنوان کرد و گفت: اگر شیوه‌های صحیح مدیریتی در گلخانه‌ها اجرا شود کیفیت محصول تولیدی تفاوت چندانی با محصولات مزرعه‌ای ندارد.

به گزارش ایسنا، کشت محصولات به صورت گلخانه‌ای در سال‌های اخیر به علت مدیریت تولید محصول در فصول مختلف سال، افزایش تولید و کاهش مصرف آب در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، عده‌ای از مردم معتقدند کیفیت  و طعم محصولات تولیدی به روش سنتی بالاتر از محصولات تولیدی در گلخانه‌ها است و راغب به خرید محصولات گلخانه‌ای نیستند.

قطعا در شرایط فعلی تولید محصول به روش‌های سنتی جوابگوی نیاز مصرفی نیست و کمبود منابع آبی نیز مزید بر علت است که به سمت کشت گلخانه‌ای محصولات کشاورزی حرکت کنیم.

سعید ریزی در خصوص کیفیت تولید محصولات به روش گلخانه‌ای و سنتی، اظهار کرد: قطعا تفاوت‌های در بین محصولات تولیدی گلخانه‌ای و سنتی وجود دارد، اما معمولا تفاوت چشمگیر نیست.

عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه گاهی یک مقاومت از سوی برخی از مردم برای استفاده از محصولات گلخانه‌ای وجود دارد، یادآور شد: این موضوع در اوایل کشت محصولات گلخانه‌ای در بین مردم اروپا نیز وجود داشت و مردم معتقد بودند که طعم و مزه محصولات گلخانه‌ای با محصولات مزرعه‌ای متفاوت است اما پس از گذشت مدتی این حساسیت کمرنگ شد.

وی مدیریت کشت در گلخانه‌ها را یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار در طعم و کیفیت محصولات گلخانه‌ای عنوان کرد و افزود: اگر شیوه‌های صحیح مدیریتی از نظر کشت در گلخانه‌ها اجرا شود قطعا کیفیت محصول تولیدی تفاوت چندانی با محصولات مزرعه‌ای نخواهد داشت و حتی ممکن است بالاتر باشد.

ریزی با بیان اینکه مدیریت در کشت‌های متراکم در گلخانه‌ها بسیار راحت‌تر از مزرعه است، خاطرنشان کرد: کشاورزان در گلخانه‌ها به راحتی می‌توانند آفات را به وسیله سموم کنترل کنند، کنترل آفات در مزارع و فضای باز کار سختی است، همچنین در گلخانه‌ها میزان مصرف آب یک‌دهم مزارع در یک مساحت مشابه است و همچنین به ازای هر هکتار برای ۱۵ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در گلخانه‌ها ایجاد می‌شود.

عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه کشت محصولات در گلخانه با فضای باز بسیار متفاوت است، توضیح داد: کشت محصول در گلخانه یک کار کاملا تخصصی است و اگر مدیریت صحیح صورت نگیرد ممکن است مصرف سموم و آب بالا برود، قطعا مصرف بالای سموم موجب کاهش کیفیت محصول تولیدی نیز می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: کشت محصولاتی مانند گوجه‌فرنگی، خیار، سبزی  و صیفی در گلخانه‌ها بسیار به صرفه‌تر از سیوه سنتی است، زیرا در این روش می‌توان میزان تولید را با میزان تقاضا هماهنگ کرد، همچنین میزان تولید محصول در گلخانه نسبت به مزرعه عملکرد بهتری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.