به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوری در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه در شامگاه شنبه ۱۸ مرداد ماه با خبر شدیم که مهدی پسری نوجوان، در پارک لاله دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست میدهد، گفت: در سال های اخیر متاسفانه شاهد حوادث تلخ و ناگواری از این دست در بوستان ها و فضاهای عمومی تهران یا کشور هستیم که داغی جانسوز بر دلمان گذاشته است.
وی در ادامه به حوادث رخ داده در بوستان های تهران به فوت فاطمه کودکی پنج ساله بر اثر سقوط در آبنمای پارک کوهسار، کشته شدن کودک ۶ ساله عماد صفی یاری در استادیوم آزادی در اثر برق گرفتگی، فوت نوجوان سیزده ساله در حوضچه بوستان الغدیر، فوت کودک دیگری در یکی از بوستانهای مجاور بیمارستان شهید فهمیده به دلیل برق گرفتگی در درون حوضچه بوستان و یا فوت دو تن از عابران پیاده در حادثه واژگونی یک دستگاه جرثقیل سنگین در پیاده رو و خیابان اطراف شهربازی پارک بسیج و حالا فوت نوجوان ۱۴ساله در پاک لاله اشاره کرد.
وی گفت: در حال حاضر نارسایی در آگاهی و ضعف در تخصیص بودجه کافی برای دستیابی به اهداف مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست، وجود مراکز متعدد تصمیم گیری و فقدان هماهنگی در ساختار مدیریتی موجود، فقدان روشی کارآمد جهت نظارت منطقی بر نحوۀ عملکرد پیمانکاران و مهمتر از همه ضعف در بازرسی ها و پایش های ادواری از وضعیت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، از عمده ترین چالشهای پیشرو است.
نوری با بیان اینکه در سند برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران، شهرداری به عنوان مسئول اصلی حفظ ایمنی در فضاهای عمومی شهر معرفی شده است،تاکید کرد: شهرداری موظف است به منظور پیشگیری از وقوع حوادث و افزایش ایمنی تردد شهروندان در فضاهای عمومی شهر، ساختار مدیریت ایمنی و بحران و HSE شهر تهران را بازنگری و شیوهنامه نظام مدیریت و بازرسی و نظارت بر عملکرد و فعالیت کلیه پیمانکاران را با هدف پیشگیری و کاهش حوادث تدوین کند که متاسفانه علیرغم پیگیری های مستمر من و کمیسیون و برگزاری جلسات بسیار با شهردار، معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا و اداره کل تشکیلات و بهبود روش ها این مهم همچنان مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه در نتیجه بررسی های به عمل آمده و خروجی جلسات برگزار شده، با توجه به این که سلامت، ایمنی و محیط زیست، اموری تخصصی هستند و نظر به نوع نقش آفرینی شهرداری تهران در مدیریت شهری در قبال شهروندان، ضرورت دارد که در ساختار شهرداری تهران، واحدی مجزا به صورت یکپارچه و تخصصی به مقوله سلامت، ایمنی و محیط زیست بپردازد، گفت: قرار گرفتن HSE در زیر مجموعه یکی از واحد های مرتبط با سلامت، ایمنی و یا محیط زیست کارایی و اثرگذاری لازم و کافی را در اجرایی شدن الزامات و ضوابط HSE نخواهد داشت.
وی افزود: در جلسات کمیسیون برنامه و بودجه با شهردار تهران بنا شده ساختار HSe زیر نظر اداره کل محیط زیست شهرداری تهران اداره شود که این کار اشتباهی است و HSEباید واحدی مستقل برای اثرگذاری هرچه بیشتر باشد و از این رو به عنوان نماینده مردم تهران، مجدد از شهردار می خواهم که احکام پیش بینی شده در برنامه پنج ساله سوم در حوزه ایمنی و افزایش تاب آوری شهری به ویژه ماده ۸۹ برنامه را که بر بازنگری در ساختار HSE شهرداری تهران تاکید دارد، در اولویت توجه و اقدام قرار دهند تا بتوان در آینده از تکرار وقوع حوادث تلخی از این دست جلوگیری کرد.
انتهای پیام


نظرات