• چهارشنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99061914267
  • خبرنگار : 50130

کرونا و توصیه هایی برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان

کرونا و توصیه هایی برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان

ایسنا/کردستان یک متخصص تغذیه در کردستان، شرایط روانی و آرامش را مهم ترین عامل تقویت کننده سیستم ایمنی بدن دانش آموزان در مقابل بیماری های عفونی و کرونا ذکر کرد.

اسعد بطی در گفت و گو با ایسنا تقویت سیستم ایمنی بدن دانش آموزان در مقابله با کرونا را تابع شرایط زیادی ذکر و اظهار کرد: شرایط روانی و آرامش در بدن بزرگسال و دانش آموز مهم ترین عامل تقویت سیستم ایمنی در مقابل بیماری های عفونی محسوب می شود و تا زمانی که این شرایط برای بدن مهیا نشود، هیچ نوع مکمل غذایی نمی تواند به تنهایی سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

وی افزود: تغذیه و یکسری فاکتورهای غذایی می تواند در گروه های سنی مختلف در بچه ها کمک کند تا بدن بیشتر مقاومت خود را در پیشگیری و یا مقابله با بیماری های عفونی نشان دهد.

این متخصص تغذیه، بیان کرد: خواب منظم بیش از هر چیز دیگری می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار باشد، به دلیل شرایط کرونایی پیش آمده متاسفانه خانواده ها فرزندان خود را تا دیر وقت و ساعت یک شب بیدار نگه می دارند که این خواب نامنظم می تواند بر ضعف سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: از مهمترین مواد غذایی که می تواند در شرایط کرونایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند ویتامین «دی» است، در برخی از کشورهای اروپایی از جمله استرالیا در تحقیقات و پژوهش ها مشخص شده که ویتامین دی می تواند بر بهبود بیماری های تنفسی مزمن تاثیر گذار باشد، اگرچه در مورد کرونا هنوز این نتایج به طور قطعی مشخص نشده است، اما با استناد به این مطالب می توان گفت که این ویتامین می تواند در پیشگیری از کرونا تاثیر گذار باشد.

به گفته بطی چون ویتامین «دی» از ویتامین های محدود به چربی محسوب می شود، مازاد دریافت و مصرف آن می تواند مصونیت ایجاد کند، بنابراین ویتامین دی باید با ارزیابی و تشخیص کمبود و با دوز تجویز شده مصرف شود.

این متخصص تغذیه در کردستان، منابع ویتامین «سی» را از دیگر موارد تقویت کننده سیستم ایمنی بدن ذکر کرد و افزود: اکنون در آستانه فصل میوه های سرشار از ویتامین سی قرار داریم و مصرف آن باید در برنامه روزانه قرارر گیرد، میوه های پاییزی حاوی ویتامین سی است و اثر آنتی اکسیدانی دارد و می تواند از بیماری های مختلف پیشگیری کند و شدت عوارض را کاهش دهد.

وی بیان کرد: پیشسازهای ویتامین «آ» نیز از دیگر موارد موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن است که در سبزیجات و میوه جات وجود دارد، هر ماده ای که حاوی کاروتنوئید باشد بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

بطی با اشاره به اینکه سلنیوم در خاک منطقه کردستان کم است، تصریح کرد: سلنیوم از مواد غذایی وابسته به خاک است که متاسفانه در رژیم های غذایی ما وجود ندارد و بیشتر در غذاهای دریایی موجود بوده که به مقدار بسیار کمی مورد نیاز بدن است و می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.

وی استفاده از تمام گروه های غذایی را از جمله عوامل موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن ذکر کرد و گفت: رعایت اعتدال مصرف به این معنی که هیچ ماده غذایی معجزه گری برای پیشگیری و درمان بیماری نداریم و تمامی گروه های غذایی باید مصرف شوند، از دیگر عوامل تاثیرگذار بر تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می شود.

این متخصص تغذیه یکی از مباحث مطرح شده برای مقابله با کرونا را حذف لبنیات و یا فقط استفاده از شیر محلی دانست و گفت: این مباحث خود آسیب زا هستند، چرا که لبنیات حاوی ویتامینی به اسم ریبوفلاوین یا ویتامین B2بوده که آنتی اکسیدانی بسیار قوی است، پس یکی از عواملی که موجب اعتدال مصرف می شود، استفاده از تمامی گروه های غذایی به ویژه شیر و لبنیات است.

وی واکسن آنفلوآنزا را فقط برای گروه های آسیب پذیر و دارای 65 سال سن ضروری ذکر کرد و یادآور شد: برای پیشگیری از کرونا استفاده از ماسک، شستن مکرر دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از مهمترین عوامل پیشگیری از کرونا است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.